Инфраструктурни радови у Лозници не престају ни током зиме

17. јануар 2021.

Инфраструктурни радови у Лозници не престају ни током зиме

17. јануар 2021.
ulica-mine-karadzic-radovi

Грађевинска сезона у Лозници је непрекидна што потврђују и радови на припреми за асфалтирање улице Мине Караџић на Лагатору, које би требало да буде завршено до краја овог месеца у складу са повољним временским приликама.

Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића поред ове, улице Планиране 3 и изградње међублоковског парка на Лагатору инфраструктурни радови у овој години биће интезивни, а само за путну инфраструктуру биће уложено 380 милиона динара.

– Налазимо се на некадашњем имању Вука Караџића и овде се гради нова Лозница. Ту су стамбено-пословне зграде, обданиште, црква, базени, Установа за физичку културу „Лагатор”.  У буџету за 2021. годину определили смо средства за наставак асфалтирања незавршених улица. Улица Мине Караџић је једна од првих која се ради у овој години,  њена дужина је око 240 метара, ширина коловозних застора је око шест метара, биће урађена кишна канализација и пешачке стазе са обе стране и улична расвета. Завршетком ове улице имамо план да између ових блокова урадимо међублоковски парк, у којем би биле засађене посебно одабране саднице, који би имао дечија игралишта, спортске терене, чесму, модеран мобилијар и све оно што приличи овако добром насељу – истакао је Ђокић.

Како је рекао,  планови локалне самоуправе су амбиоциозни и жеља је да у догледној будућности нема неасфалтираних путева.

– У овој години наставићемо асфалтирање улица, Стефановића и Радуловачки пут, које повезују средишњи део града са будућим брзим путем, пут у Липници које се протеже од цркве према Приљевима, пут поред Научно-образовно културног центра „Вук Караџић” у Тршићу, пут у Доњим Недељицама, у Трбушници, на Градилишту и бројни други путеви и улице – казао је помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.