Информација за јавност

20. септембар 2023.
Srednji grb

Поводом покушаја  удружења грађана  „Не дамо Јадар“ да се спречи рушење напуштених објеката у Горњим Недељицама и  нетачних информација које су се појавиле у јавности  у погледу издавања дозвола за уклањање поменутих објеката, а који се налазе у власништву предузећа Rio Sava Exploration doo,   Градска управа града Лознице обавештава грађане:

Да се то исто удружење грађана – дакле  Удружење грађана  „Не дамо Јадар“ –  26.04.2022.године обратило Градској управи са захтевом где под тачком 4. тражи од Градске управе, цитирамо:

 “ Компанија Рио Сава је власник великог броја парцела на територији катастарске општине Горње Недељице и катастарске општине Слатина. Између осталог и великог броја напуштених кућа које су већином оскрнављене и девастиране. Молимо вас да у сарадњи са њима или неком мером нађете модел да се те кући поруше у потпуности, а до тада да им наложите да одржавају двориште и њиве које су њихове,а не да се на тим местима легу разноразне штеточине и змије. Најургентнији је пример куће на кат. парцели бр 53/3 кат. општина Слатина у којој су се залегли пацови и неке ситне звери које свако мало даве живину по селу.“

Градска управа oдносно надлежно  Одељење за планирање и изградњу донело је решења о дозволи уклањања објеката која су постала правоснажна на захтев власника парцела и објеката по закону прописаној процедури. Самим тим, изашли смо и у сусрет – наравно све у складу са законом – захтеву који нам је поднет од стране удружења.  Зашто се ово удружење сада понаша као да су заборавили шта су тражили, то није питање на које ми можемо да одговоримо, нити тиме желимо да се бавимо, али  обзиром да ми нисмо заборавили и зарад објективног и истинитог обавештавања грађана сматрали смо да смо дужни да изнесемо све релевантне чињенице о овом случају.

У прилогу ове информације се налази и захтев удружења упућен Градској управи.

Градска управа града Лознице

 

Захтев удружења можете преузети овде.