Информација са заседања Градског  већа у Лозници

10. децембар 2021.
GRADSKO-VECE-10-12-2021

На заседању Градског  већа у Лозници, којим је председавао градоначелник Видоје Петровић, разматран је предлог закључка којим  се усваја Информација  о пословању јавних предузећа, организација и установа у првих девет месеци ове године. Према оцени из Одељења за привреду реч је о изузетно успешном пословном периоду, бољем него протекле године јер су поред реализације прихода од 91 одсто, добре ликвидности и наплативости сви  колективи из јавног сектора остварили позитивне билансе. Зато се с добрим разлогом очекује успешна завршница  целе пословне године, истиче начелник одељења Јован Миладиновић.

Градско веће је дало сагласност за пружање новчане помоћи из овогодишњег буџета града за санацију великих оштећења на стамбеним објектима  која су последица елементарних непогода, олујне кише и ветрова у три домаћинства – Клупцима, Плочи и Лозници. При томе, на заседању су, уз добро припремљене извештаје одобрени финансијски захтеви за средства из текуће буџетске резерве месним заједницама Доње Недељице,  Подриње, Јошева, Ступница, Доњи Добрић, Филиповићи, Текериш, Брадић, Тршић, Липница, Јошева, Грнчара  и Трбушница. Прихваћени су и захтеви за финансирање Свесрпског рукометног шампионата у Лозници 22. и 23. децембра и боксерског турнира „Златна рукавица“.

На разматрању је био и предлог за  доношење Програма организовања такси превоза на територији града за идућу годину. Сходно законској процедури и усклађивању према броју становника и такси стајалишта те услуге грађанима ће активно пружати 158 превозника.  На разматрању је била и Одлука о прелиминарном одобрењу реализације  годишњих програма од општег интереса   у области спорта.