Информација са заседања Градског већа у Лозници, 27. јануар 2022. године

27. јануар 2022.
gradsko-vece-27-01-2022

На заседању Градског већа у Лозници којим је председавао градоначелник Видоје Петровић разматрани су предлози и донета решења о избору годишњих програма организација у области спорта, као и суфинансирања  пројеката у сфери културе, производње медијских садржаја и јавног информисања, цркава и верских заједница и социјалне заштите.

Град Лозница је, према јединственим гледиштима и ове године приступио економски одрживо  и хумано. У планирању  свих активности  кроз свеукупни буџет и друштвени живот приступило се друштвено одговорно како би се доспело до свих корисника, појединаца или организација.

Добра перцепција при расподели темељи се на одговорном приступу који је усаглашен важећим правилницима за сваку област. Тако је, рецимо, уз овогодишње издвајање за спорт, речено да ће кроз додатни пакет бити финансирана изградња две фискултурне сале, у Гимназији и основној школи у Јадранској Лешници, затим за Атлетски стадион и Линеарни парк на Лагатору као и друге инвестиционе захвате. Оцењено је да је спортски живот у Лозници  у експанзији, нижу се клупски успеси за шта је стигао очекивани одговор подршком државе на пројекту изградње националног стадиона. При томе, евидентно је да се у свакој области, од културе преко социјалне политике до спорта, у Лозници улажу увек већа средства у поређењу са градовима попут Ниша и Ваљева, где је таква финансијска политика коригована због епидемијских трошкова.

У Лозници се, како је речено, упоредо са издвајањима за социјално рањиве категорије грађана, мањинске заједнице и друга удружења, упоредо ствара амбијент и буџетска подршка да се унапреде  прилике у просвети, кроз финансирање вишедневног учешћа ђака на републичким такмичењима и нових развојних пројеката. Томе ће допринети, како се чуло, управо они пројекти на којима се ангажују запослени у Тиму за будућност Лознице.

На заседању Градског већа у Лозници донета је одлука о расписивању конкурса за доделу  стипендија и  награда најбољим ђацима и студентима у овој години. Усвојено је решење за набавку бесплатних уџбеника за основце, као и финансирање трошкова исхране ђацима са инвалидитетом и сметњама у развоју, као и такмичењима за ђаке основних и средњих школа.