Информација са заседања Градског већа у Лозници, 07. фебруар 2022. године

8. фебруар 2022.
gradsko-vece-7-2-2022

На заседању Градског већа у Лозници, разматран je нацрт и утврђен предлог Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за уређење дела горњег тока реке Штире на деоници дугој два километра. Циљ овог посла је трајна и интегрисана заштита од поплава на подручју месне заједнице Воћњак. Реч је о пословима  на узводним кривинама и меандрима Штире који ће се одвијати сходно плану детаљне регулације а на  иницијативу градоначелника Видоја Петровића покренутој у октобру 2020. године  на састанку са директором Јавног предузећа „Србијаводе” Гораном Пузовићем.

На тој деоници од Лознице ка Воћњаку у плану је изградња пешачких и бициклистичких стаза, чиме се град отвара ка јужној страни своје територије.  Лозница се с једне стране  убрзано развија, а с друге се полако али сигурно мења друштвено биће њене локалне заједнице по својој структури, личној и колективној свести, склоностима и потребама. Зато се у проактивном прилазу свим потребама грађана приступа хармонично и неподељено, а о овом подухвату, после Градског већа изјашњаваће се и одборници Градске скупштине.

Градско веће је данас дало сагласност на јавни уговор о привременом обављању градско-приградског превоза путника у пакету „ЦЕ” и усвојило План рада Градског штаба за ванредне ситуације у овој години. Прихваћен је програм системске дератизације и дезинсекције на територији Лознице са јасним залагањем да се кроз аналитичан приступ  током летње сезоне тај посао ради бољих ефеката благовремено реализује.

На разматрању је била и Одлука о давању сагласности на финансијске планове месних заједница и покретању поступка за суфинансирање посебних програма у области спорта са наглашеним залагањем даљег развоја и унапређивања те области, пре свега у школама као и кроз организовање турнира поводом обележавања јубилеја и значајних празника.