Информација са заседања Градског штаба за ванредне ситуације од 7. децембра 2021. године

7. децембар 2021.
krizni-stab-7-12-2021

На заседању Градског штаба за ванредне ситуације, којим је председавао градоначелник Лознице и командант Штаба Видоје Петровић, разматран је и усвојен Предлог програма рада овог штаба за 2022. годину који ће се наћи на усвајању и пред одборницима Градске скупштине.

Градски штаб за ванредне ситуације данас је разматрао и информацију о стању са епидемијом „Ковид 19“ у нашем граду,  као и информацију  о спремности зимских служби на одржавању путева и саобраћајница. Констатовано је да су за предстојећи период  поред механизације обезбеђене потребне количине соли, хемикалија и свих врста камена и наложено да у току зимског одржавања путева, дуж школских и предшколских установа, као и домова здравља, машине за чишћење снега буду активне пре стварања снежног слоја, како у граду, тако и најудаљенијим селима.

На седници Штаба усвојен је и закључак којим ће се људским потенцијалима и материјалним ресурсима пружити подршка одељењима и огранцима Електропривреде Србије на територији  нашег града, а сходно закључцима са састанка  представника локалних самоуправа Лознице, Малог Зворника и Крупња са начелником Сектора за ванредне ситуације Живком  Бабовићем. Реч је о планској реализацији превентивних мера  у зимској сезони на територији града Лознице ради  рашчишћавања простора  испод далековода од шумског и осталог растиња где ће бити ангажована јавна комунална предузећа, ватрогасна и ловачка удружења. Они ће бити испомоћ и подршка лозничкој Електродистрибуцији  у превентивним и оперативним активностима око  одржавања далеководне мреже ради поузданог и непрекидног снабдевања струјом.