И пети мандат Видоју Петровићу

26. октобар 2020.
vidoje-petrovic-v-mandat-1

На седници Скупштине  Града Лознице, одржаној данас, од 59 одборника већином од 50 гласова поново за градоначелника изабран је Видоје Петровић, дипломирани официр полиције, из Лешнице, члан Српске напредне странке, којем је ово пети мандат на тој функцији.

Градоначелник Видоје Петровић рекао је да ће руководство града у наредном периоду наставити да од Лознице прави још боље место за живот, истичући да је наш град сигурно град будућности, као и да ће за пет до седам година бити један од најбогатијих градова у Србији.

– Значајна средства ћемо издвајати за образовање, јер знање је најснажније оружје које неко може да има и да располаже са њим. Водићемо одговорну социјалну политику, имаћемо значајна улагања у области културе, спорта, туризма и снажније ћемо подржати предузетништво и пољопривреду. Ко год жели да ради на овим или на сличним питањима на територији града, врата су вам отворена – поручио је градоначелник Лознице.

Он је подсетио на огромну подршку и допринус у развоју Лознице председника Србије Александра Вучића, као и довођењу два велика инвеститора, америчке компаније „Адиент” и кинеског „Минта” које тренутно запошљавају око 1000 радника, а у наредном периоду запослиће укупно 2.500 радника. Петровић се осврнуо и на пројекат „Јадар”, који увелико спроводи мултинационална компанија „Рио Тинто”, као и на пројекат „Лозница најбољима” по којем је наш град јединствен у Србији, те на бројне друге пројекте и улагања који ће значајно допринети убрзаном развоју Лознице, међу којима је и реконструкција лозничке болнице и дома здравља.

Како је навео, у наредном периоду почеће изградња Иновационог центра у улици Миодрага Борисављевића у којем ће радити млади, образовани и стручни људи из „Тима за будућност Лознице”, а у плану је и изградња градске гараже и савремене тржнице у складу са развојем града.

Према градоначелниковим речима, у претходних неколико година реконструисано је 123 километра путева на територији Лознице, а стратешки циљ је да се све 54 месне заједнице осавремене и да не буде ниједан километар неасфалтираног пута.

На предлог градоначелника Лознице одборници су обједињено тајним гласањем за заменика градоначелника Лознице изабрали Марка Видића, дипломираног инжењера електротехнике из Лознице, који није страначка личност.

Одборници Скупштине града су се већином гласова изјаснили и о новом саставу Градског већа чији ће чланови бити др Радован Дивнић, специјалиста хирургије и досадашњи заменик градоначелника (СНС), доктор економских наука Биљана Филиповић (СНС), мастер професор историје Ђорђе Вукмировић (СНС), инжењер пољопривреде Живко Стефановић (СНС), дипломирани политиколог Марко Јовановић (СНС), предузетник Мирослав Панић (СНС), Милан Недељковић, професор физичког васпитања (нестраначка личност), Драгић Младеновић, дипломирани економиста (ПУПС) и дипломирани економиста Владимир Матић (СПС).