Градско веће о буџету за девет месеци

23. новембар 2020.
Srednji grb

Градско веће Лознице разматрало je и утврдило предлог одлуке о усвајању извештаја о извршењу буџета града за првих девет месеци ове године. Према речима известиоца, начелника за финансије и локалну пореску администрацију Зорана Томића, у поређењу са истим периодом прошле године. У овој години остварен је бољи резултат и кроз приходну и кроз расходну страну буџета.
То се наглашава нарочито због чињенице да jе буџет успешно реализован у отежаним околностима од 15. марта, у једном тешком периоду вирусне епидемије светских размера. Приходна страна већа је за 151 милион динара, речено је, што у првих девет месеци улива оптимизам за коначну, годишњу реализацију. Обавезе из расходне стране измирују се благовремено за све кориснике буџета и остале услуге. Нема ни по било којем основу пробијања планираних трошкова, наводи се у извештају Одељења за финансије, што је одраз одговорне политике града и пракса каква се очекује и у завршним месецима године кроз приходну пројекцију буџета са 92 одсто.
Као пример добре праксе у Лозници изнета је оцена приликом разматрања четири нове одлуке о расписивању јавних конкурса за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања стамбених зграда у граду. Реч је о пројектима за обнову кровова, фасада, инсталација и опреме постојећих стамбених јединица  што је капитални допринос  партнерству станара са Градском управом.