Градски штаб о припремама за зимску сезону

13. децембар 2022.
gradski-stab-12-2022

На заседању Градског штаба за ванредне ситуације којим је председавао градоначелник Лознице, командант Штаба, Видоје Петровић усвојена је информација о спремности зимске службе за период од 1. новембра до 1. априла. Према информацији из Јавног предузећа „Лозница Развој” све постављене задатке реализоваће  више добро опремљених механизованих екипа   на свим путевима од јавног значаја где се одвија највећи саобраћај. Благовремено су обезбеђене потребне количине материјала за разбијање поледице на градским, приградским и сеоским   локацијама. Путеви из Програма за одржавање као и пешачки прилази школама, болницама и установама  биће добро чишћени, како у граду тако и сеоским срединама.

Градски штаб је разматрао и усвојио информацију о реализацији Окружне командно симулационе вежбе „Шабац 2022″ у којој је учествовало и више чланова Цивилне заштите и  лозничког Штаба. Стигла је оцена да су сви сегменти овог дела система у Лозници изузетно добро организовани а припадници обучени и функционално повезани где свако тачно зна када и шта треба да ради у складу са процењеним ризицима.

 Командант Градског штаба, градоначелник Видоје Петровић истиче  да су у новом буџету града планирана средства како би се у Спортском центру  „Лагатор” додатно проширио и опреми простор од 200 квадрата за потребе Цивилне заштите и Градског штаба. – Све се планира ради веће заштите и безбедности наших грађана, као што се и оперативне или симулативне  вежбе, попут прошлогодишње на Дрини или ове у Шапцу,  користе за проверу спремности и професионалности свих у том ланцу система, закључује Петровић.

У делу дискусије о тренутном стању  са  заразном болешћу „Ковид 19″ саопштено је, да је ситуациуја у Лозници   под контролом и у даљем осипању броја оболелих. У општој болници  шест пацијената је на лечењу што је назнака, да уз свеукупно опадање броја таквих болесника у Србији, следи затварање специјализованих Ковид болница.

На заседању је разматран и прихваћен  Програм рада Градског штаба за идућу годину који је прослеђен на усвајање  Скупштини града.