Градски базен отворен на Дан града: Бесплатан улаз за све грађане данас

16. јун 2024.
bazen

По традицији, на Дан града, нова сезона на Градском базену у Лозници данас је званично започета. Првог дана овогодишње купалишне сезоне капије базена су широм отворене за све посетиоце.

Локална самоуправа је, захваљујући бројним улагањима претходних година, допринела да базен у Лозници са правом понесе титулу једног од најбољих у округу. Осим модерних садржаја и одличних услова за пливање и рекреацију, посебна пажња посвећена је безбедности купача, о чему брине девет професионалних спасилаца.

“Ове године смо се потрудили да додатно унапредимо услове на базену и организујемо различите активности за наше грађане. Надамо се да ће сви уживати у сезони,” изјавио је Борисав Карајчић, заменик директора УФК Лагатор.

Цена дневне карте остала је непромењена и износи 200 динара, док сезонска карта за ђаке и студенте кошта 3500 динара, а за одрасле 4500 динара. Као и ранијих година улаз за вуковце и најбоље ученике је бесплатан, што представља додатну подршку њиховом труду и залагању.

Такође и школа пливања за децу је бесплатна. До сада је кроз њу прошло 4000 полазника, што показује велики интерес и значај ове иницијативе.

Данас је, поводом Дана града организован и Дан спорта на базенима и спортским теренима УФК Лагатор, чиме је додатно обогаћен садржај и омогућено најмлађим Лозничанима да се окушају у разним спортским активностима.

Сви су изгледи да ће и овог лета Градски базен у Лозници бити омиљено место за освежење и рекреацију многих суграђана.