ГРАДОНАЧЕЛНИК ВИДОЈЕ ПЕТРОВИЋ – ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА ЈЕ ЖИВОТ ЈЕДНОГ ГРАДА

17. март 2023.
21-sednica-skupstine

Одборници Скупштине града на јучерашњем заседању усвојили су План детаљне регулације индустријске зоне (ИЗ) „Север“. Таква одлука отвара нове развојне могућности, као и планирање простора за одређене намене и даље опремање земљишта неопходном инфраструктуром. На простору од 70 хектара  планирани су садржаји у области прерађивачке и макро индустрије, грађевинарства, трговине и неопходне саобраћајнице са свом потребном комуналном инфраструктуром, а планом је предвиђено и  прикључење зоне на брзи пут преко Улице Луке Стевића, а на другој страни преко Улице Анте Богићевића. План прати и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину и на јавном увиду није било примедаба грађана .

Градоначелник Видоје Петровић истакао је да је срећан „што смо уз подршку нашег председника и државе успели Индустријску зону Шепак да попунимо до задњег квадратног метра. Ефекти једне одговорне политике, једна визија која је увек окренута на период  од десет, петнаест или двадесет година унапред је у пуном капацитету дала свој резултат а најочитији пример је управо, Индустријска зона Шепак, а то је нешто што се зове живот овог града.

– Сада, када је пред вама одлука о Плану детаљне регулације Индустријске зоне „Север“ мислим да је то нешто по чему смо се за релативно кратко време свртсали у историјску категорију  и постали заиста  средина са повољним пословним окружењем у коју инвеститори желе да дођу. Били смо спремни, били смо одговорни и на истом задатку.  Данас, када усвајамо ову одлуку то је нешто што је понос свих нас и нешто што ће додатно  да охрабри наше суграђане од најмлађих до најстаријих, да њихов град, њихова и наша Лозница има будућност, да у свом граду могу да живе и планирају своју будућност,  рекао је градоначелник Видоје Петровић.