Градоначелник уручио вредну донацију Дому здравља „Др Миленко Марин“

11. април 2023.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић данас је уручио кључеве новог санитетског возила  Града Дому здравља „Др Миленко Марин“. Овом приликом он је подсетио да је град Лозница у последњих десет година, у циљу  подршке унапређења квалитета рада здравствене службе, из буџета издвојио скоро 75 милиона динара.

„ Наш циљ је да оваквим улагањима с једне стране значајно унапредимо услове рада здравствених радника, а са друге стране и квалитет услуга које се пружају грађанима. Већ раније набављена су три возила за потребе лечења пацијената на хемодијализи, једно за кућну негу пацијената и још три за потребе здравствених радника. Обезбеђена су и три ултразвучна апарата, као и већи број медицинских апарата и опреме за лабораторијске и стоматолошке потребе. Не могу, а да не поменем,  да је уложено  и у реконструкцију објеката у склопу Дому здравља и у здравствене станице, и да  закључим да су сва ова улагања показатељ колико је важна улога и место здравствених радника у једној локалној заједници,“  – изјавио је градоначелник.

Такође, он се осврнуо и на чињеницу да је више од трећине студената из Лознице који примају градску стипендију на медицинским факултетима или вишим струковним медицинским школама, што нас радује, јер ћемо у будућности поред савремених услова за лечење у Лозници имати и младе, стручне кадрове који ће у свом граду моћи наставити своју професионалну каријеру.

Директорка Дома здравља др Бранка Красавац се захвалила градоначелнику на овој изузетно вредној донацији и истакла да је то најбољи пример како се негује брижљив и одговоран однос према грађанима којима Дом здравља пружа здравствене услуге.