Градоначелник Лознице у новогодишњој ноћи са здравственим радницима

1. јануар 2022.

Градоначелник Видоје Петровић је заједно директором Опште болнице Миланом Тодоровићем, координатором ковид одељења др Милорадом Тадићем и медицинским сестрама у новогодишњој ноћи обишао одељења педијатрије, гинекологије, породилиште, ковид службе и одељења Опште болнице и Дома здравља “Др Миленко Марин” (Одељење пулмологије, Инфективно одељење, Службе хитне помоћи, Тријажна амбуланта службе опште медицине, Службу за здравствену заштиту деце),  и том приликом уручио новогодишње пакетиће деци и новорођенчадима, као  и пригодне поклоне здравственим радницима који су радно провели новогодишњу ноћ.

– Свим запосленима у Општој болници и Дому здравља, свим пацијентима честитам наступајућу Нову годину и божићне празнике. Желим им пре свега добро здравље, личну и породичну срећу. Још једном у име свих грађана Лознице и своје лично име захваљујем се здравственим радницима који су и у овој и у претходној години заиста поднели огроман терет. Оно шта ме заиста радује вечерас, јесте чињеница да приликом обиласка можемо да видимо да здравствени раднци заиста имају одличне услове за рад што им сигурно много значи као и корисницима здравствених услуга – казао је он.

Када је у питању реконструкција објеката Опште болнице, Петровић је истакао да су интерно, грудно и одељење психијатрије, а пре свега недавно завршени Хируршко-гинеколошки блок, на чији наставак изградње се чекало више од 30 година, међу најмодернијим и најбоље опремљеним општим болницама у Србији истичући да ће се улагања у лозничку болницу и дом здравља наставити и у наредном периоду у складу са већ припремљеним пројектима.

Градоначелник је, одговарајући на питања новинара о подстицајним мерама рађању и породици, истакао да је Град Лозница међу првима у Србији успоставио сет активних мера које за циљ имају да подстичу родитељство и пружају подршку деци и младима, од рођења па све студентских дана и после тога.

– То је најмање што ми као локална самоуправа  можемо да да урадимо, јер деца су наш живот и њима припада будућност. На сву срећу Лозница већ неколико година има изузетан привредни раст, буџет се увећава и верујем да ћемо бити у прилици да увећамо ове видове подршке. Имамо изузетну подршку наше државе, Владе и председника Србије и самим тим резултати су много бољи него што би били да нема те сарадње. Ми морамо да сарађујемо, заједно се боримо и да сви у оквиру својих одговорности и овлашћења дамо свој максимум – закључио је Петровић.

Директор Опште болнице Милан Тодоровић, истакао је да је посета градоначелника Општој болници и Дому здравља „Др Миленко Марин” у новогодишњој ноћи постала врло лепа традиција,  додајући да се пакетићима и поклонима обрадују нарочито деца која празнике морају да дочекају у болничком кревету. „ Болница и дом здравља не би могли да издрже досадашње таласе пандемије да  нису реконстрисани објекти интерног, грудног и одељења психијатрије”, рекао је Тодоровић.

Педијатар и кардиолог Мирко Мрђен, захвалио се градоначелнику Видоју Петровићу на посети и на лепим и пригодним поклонима и новогодишњим пакетићима за децу која су смештена на дечјем одељењу истичући да је пријатно изненађен овим лепим гестом. „ Садашњи услови на дечјем одељењу су много бољи него што су били пре неколико година и  сигуран сам  да ће, у циљу побољшања квалитета рада, у наредном периоду бити још унапређени набвком опреме захваљујући подршци града”, закључио је Мрђен.