Градоначелник Лознице посетио касарну у Клупцима: Отворени дани Војске Србије

14. мај 2024.

Градоначелник Лознице, Видоје Петровић, заједно са сарадницима, данас је посетио касарну “Поднаредник Момчило Гаврић” у Клупцима, поводом акције „Отворени дани“ Војске Србије. У пратњи мајора Бобана Петровића, градоначелник је обишао изложено наоружање, опрему и борбена средства.

Петровић је изразио задовољство што су грађани имали прилику да се упознају са најновијим наоружањем Војске Србије, истичући велико интересовање, посебно младих људи.

„Посета наших суграђана,посебно младих, потврђује да је Војска одувек била део народа. Одлука највишег државног врха наше земље, председника Републике, председника Владе, и ресорних министара, да овај гарнизон заиста заживи, у пуном смислу је оправдана, како у војном смислу, тако и када је у питању само однос са народом, посебно младима који су заинтересовани да виде чиме Војска располаже и да разговарају са војницима, официрима и подофицирима. Важно је нагласити да је добро опремљена и обучена војска гаранција мира, сигурности и одбране територије. Ово је кључно не само за војни аспект, већ и за однос са народом. Више пута смо чули изјаве највиших државних званичника, почев од Председника Републике о важности добро опремљене и обучене и оспособљене војске, јер то је гарант мира, наше сигурности и безбедности. То је и гаранција да ћемо увек, као што се то кроз историју дешавало, знати, умети и моћи да одбранимо своју територију, да заштитимо свој народ и да обезбедимо оно што је основ свега – мир. Само у миру можемо да сањамо своје снове и да радимо заједно на реализацији и остваривању наших снова. Ја заиста честитам свим припадницима овог гарнизона на труду који су уложили да нам све ово прикажу. Верујем да ћемо у наредним оваквим догађајима имати прилику да видимо много тога још у опреми и наоружању наше војске,“ рекао је градоначелник.

Касарну „Поднаредник Момчило Гаврић“, дом 111. пешадијског батаљона, састављеног од пешадијске, минобацачке и логистичке јединице, прве пешадијске чете, чете минобацача калибра 120 милиметара, командне чете и команде, посетило је више стотина грађана, претежно младих, који су исказали интересовање за војну опрему и наоружање.