Градоначелник Лознице о завршетку изградње Хируршко-гинеколошког блока

1. новембар 2021.
gradonacelnik-bolnica-hirurski-blok

Поводом завршетка изградње Хируршко-гинеколошког блока (ХГБ), започетог пре 33 године, градоначелник Лознице Видоје Петровић рекао је за телевизију Пинк да су грађани не само Лознице, већ и читавог Јадра, Подриња и шире околине, деценијама чекали један овакав објекат и здање јер је Лозница пре свега увек била центар овог дела Западне Србије и источног дела Републике Српске.

– Сви они који се нађу у ситуацији да им је потребна здравствена заштита и неопходно лечење имаће најсавременије услове, оне које данас имају грађани у много развијенијим земљама света и зато је ово заиста за сваку похвалу. Нови ХГБ треба, да нас све заједно, много више и обавезује, да увек на уму имамо да се само радом, одговорношћу и истрајношћу у послу и бескомпромисном борбом може постићи и овакав резултат на који смо сви поносни – поручио је у разговору за телевизију Пинк градоначелник Видоје Петровић.

Петровић је указао да је овај објекат, пре свега, снажна подршка грађанима у погледу бриге за здравље, не само Лозничана већ и становника шире околине, али исто тако и снажна подршка здравственом систему и запосленима у здравству који ће имати идеалне услове за рад и много разлога да буду више мотивисани да остају и раде у својој земљи и граду.

– Данас, када се налазимо у кругу Опште болнице, испред овог дивног објекта Хируршко-гинеколошког блока морам да кажем, да полазећи од стремљења и залагања на свим нивоима, од нашег председника државе, представника Владе, ресорних министарстава и нас овде на локалу, сви смо ми апсолутно сагласни око једне ствари – да је здравље на првом месту, посебно у околностима пандемије – истакао је он.

Према речима вршиоца дужности директора Опште болнице Милана Тодоровића сва очекивања по питању завршетка изргадње ХГБ-а су испуњена.

– Добили смо савремени, одлично урађен простор који треба да буде опремљен најсавременијом опремом са новим операционим салама, у складу са европским стандардима изградње болница што подразумева двокреветне собе са тоалетима чиме се лечење пацијената подиже на много виши ниво, а и нама који радимо овде биће много лакше. Неке колеге лекари који треба да иду у пензију кажу да им је жао што неће радити у овим условима јер су радили у тежим – казао је Тодоровић.

Медицинска сестра Божана Васић казала је да је зграда ХГБ-а започета када је она била средњошколац због чега је није веровала да ће икада бити завршена.

– Била је велика потреба да се ова зграда уради јер се наш град са околином шири тако да ће пацијенти имати много боље услове за лечење, а ми здравствени радници за рад.  Самим тим и једнима и другима учињена је услуга – рекла је Васић.