ГРАДОНАЧЕЛНИК БУДНО МОТРИ: Имунизација у Лозници за „чисту десетку“, оцена је Штаба за вандредне ситуације

25. јануар 2021.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БУДНО МОТРИ: Имунизација у Лозници за „чисту десетку“, оцена је Штаба за вандредне ситуације

25. јануар 2021.
vakcinisanje-gradjana-loznica

СХОДНО упутствима која су из Министарства за државну управу и локалну самоуправу прослеђена свим градовима и општинама у Лозници је током прва два дана имунизације вакцинисано више од 460 грађана.

Свима је омогућено да брзо, лако и једноставно искажу своју заинтересованост за заштиту против заразне болести Ковид 19, рекао нам је Видоје Петровић, градоначелник Лознице, који помно прати спровођење овог важног посла.
Руководство града и Градски штаб за ванредне ситуације су у непрекидној комуникацији са руководством здравствених установа а нарочито, Домом здравља, као носиоцем посла имунизације у Лозници, где је организација одлична као и пружање услуга суграђанима.
Од јуче имунизација се, осим у Дому здравља у Лозници, одвија у амбуланти Медицине рада на Градилишту као и у амбулантама у Бањи Ковиљачи, Драгинцу у Лешници.
– Све амбулатне су симетрично распоређенe да, што боље, покрију читав крај. Ипак, уколико се покаже да потенцијали Дома здравља нису довољни да се спроведе имунизација без проблема, у складу са упутствима владе и министарства, град Лозница је спреман да организује пунктове за још масовнију имунизацију. Као објекат који се разматра за те потребе је Вуков дом културе који се налази у центру града. Постигнут је прелиминарни договор са Општом болницом у Лозници када су у питању кадровски капацитети за даљу имунизацију грађана- каже градоначелник Петровић.
У току трећег дана у Лозници ће бити вакцинисано 259 суграђана који су исказали заинтересованост за имунизацију против Ковида 19, па се процењује да ће до краја седмице та бројка премашити хиљаду грађана који су, поред примене свих мера на сузбијању епидемије, заштићени и вакцинама.