Град подржава хумане људе

11. мај 2024.
viber_image_2024-05-10_11-33-35-974

У знак захвалности  за сваки хумани  гест својих грађана – добровољних давалаца крви увек стиже подршка  локалне самоуправе у Лозници. Ове године опредељено је 800.000 динара, рекла је секретарка Градске организације Црвеног крста на пријему за 19 најактивнијих давалаца крви приликом уручивања  повеља и ручних часовника. Већин а их је више од 40 пута дала крв и тим гестом хуманости допринела бољем здрављу свих који су били у потреби да се опораве. – Такви људи су, и првим давалаштвом, рекла је Владић, дали део себе за друге, најчешће непознате особе. Захваљујући сталној подршци града Лознице, као и бројних активиста и волонтера,  овим средствима обезбеђене су овогодишње награде за дугогодишње даваоце крви, истакла је секретарка. Помоћник градоначелника Милан Југовић је уручио награде, рекавши да ће локална самоуправа, као и до сада, увек подржавати овакве акције.

– Живимо у времену када су управо ови људи и овакве акције  пример солидарности и како се треба односити према својој локалној заједници – рекао је он. То се потврдило у истом дану у сусрет  Националном датуму  добровољних давалаца крви 11. мају, јер је у Вуковом дому културе организована акција у којој су прикупљене 32 јединице крви.

У оквиру „Недеље Црвеног крста“која се обележава од 8. до 15. маја, представници ове хуманитарне организације посетили су Породилиште лозничког Здравственог центра и уручили писане  честитке мајкама две новорођене бебе за које су у Црвеном крсту Лознице припремљени  пакети са беби опремом.