Град Лозница вреднује знање и образовање

1. септембар 2021.
bilbord-polazak-u-skolu

Град Лозница честита свим ученицима полазак у школу уз традиционални слоган “Учим, знам, вредим” и Вуково „Пиши као што говориш, читај како је написано“ који су ове године исписани на билбордима на неколико прометних локација на територији нашег града, а од данас у клупама лозничких школа биће 46 првака више него претходне школске године, укупно њих 686 што је лепа вест за наш град, школе и наше суграђане.

Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, ресорно задужен за образовање, у данашњој посети Средњој школи „Свети Сава“, где је ученицима, наставницима и свим запосленима у лозничким школама у име Града и градоначелника Видоја Петровића честитао почетак нове школске године и пожелео им још више успеха него претходне, истакао је да је да је Град и ове године уложио значајна средства у образовање.

Према његовим речима, из градског буџета издвојено је 26 милиона динара за капиталне инвестиције у школским објектима па су тако неке школе добиле нове фасаде, кровове, столарију, подове или мокре чворове док је као и сваке године утрошено скоро 15 милиона динара за годишње градске награде за најбоље ученике и студенте.

Ђокић је указао и да Град посебну пажњу посвећује безбедности ученика у саобраћају, пре свега првака, због чега су предузете све мере како би деца на путу до школе била безбедна, па је тако у близини школа, првенствено оних на прометним саобраћајницима, постављена адекватна саобраћајна сигнализација и заштитне ограде, а у договору са саобраћајном полицијом биће појачана собраћајна контрола у улицама око школа у наредне две седмице.

Град Лозница вредним и успешним ученицима поред финансијске даје и друге видове подршке. По завршетку сваке школске године Град организује традиционални свечани пријем и доделу једнократних градских награда за основце и средњошколце који су ђаци генерација или су освојили једно од прва три места на републичким и међународиним такмичењима, а постала је устаљена пракса да најбољи ученици буду представљени и на билбордима широм нашег града.

Улагање у знање и образовање један је од приоритета Града јер је циљ да млади остану да живе и раде у Лозници због чега је на иницијативу градоначелника Видоја Петровића прошле године започет програм „Лозница најбољима“, у оквиру којег је формиран „Тим за будућност Лознице“. Овај стручни тим, који чине млади и образовани људи са завршеним државним факултетом и просечном оценом већом од девет, успешно ради на унапређивању свих области друштвеног живота, а Лозница је захваљујући покретању овог пројекта постала пример добре праксе у Србији.