Град Лозница прогласио најбоље спортисте за 2023. годину

13. фебруар 2024.

 

Данас су уручена признања Града за најбоље спортисте, спортске колективе и спортске раднике за 2023.годину на пријему који је одржан у Установи за физичку културу „Лагатор“.

Домаћин свечаности, председник Привременог органа града Лознице, Видоје Петровић, захвалио се лауреатима што су показали да се упорним радом и изузетном борбеношћу у фер плеј- стилу могу досегнути високи резултати.  Њихова преданост и труд инспирација су за целу заједницу, док су њихови резултати понос града Лознице,  јер тако на најлепши начин представљају свој град широм света.  Он је истакао да Град Лозница, сваке године издваја значајна финансијска средства за подршку спортским програмима и пројектима. Само у 2023. години издвојено је 230 милиона за 80 спортских клубова, док је за УФК Лагатор издвојено преко 70 милиона динара, рекао је Петровић и истакао  да смо један од ретких градова који оволику пажњу придају развоју спорта и спортске инфраструктуре.

“Лепо је живети у једном граду када сте у прилици да имате овакве људе. Лозница је град добрих и успешних људи који постижу успехе на разним пољима  и сви ми заједно можемо са  много више оптимизма да се  радујемо времену које је пред нама. Лозница са поносом носи епитет град спорта, и то се види по спортској инфраструктури, са прелепим спортским здањем – новоизграђеним стадионом Лагатор,  пратећим помоћним теренима, гради се атлетски стадион, ту је и олимпијски базен, увелико се ради пројекат за затворени олимпијски базен, урадићемо и три нова терена када је у питању фудбал са хибридном, вештачком и природном травом.  Наш циљ је да афирмишемо спорт и здраве стилове живота, али и  да развијамо спортски туризам јер ћемо у наредних неколико година имати  једну интегрисану , комплетну спортску инфраструктуру као основну базну подлогу као основу за бављење апсолутно свих спортова.

Честитам  свим награђеним спортистима, спортским радницима и клубовима на њиховим изузетним успесима и доприносу развоју лозничког спорта.“, рекао је Петровић.

По оцени Комисије за спорт Града Лознице, најбољи млади спортисти Лознице  су каратисткиња Валентина Вукашиновић, кошаркашица  Сара Мијановић, рукометашица Марија Тијанић, ватерполиста Лука-Лав Предојевић, одбојкаш Лука Глигорић и каратиста Богдан Неговановић, који су показали изузетан спортски потенцијал и представљају будућност лозничког спорта.

Посебно признање за изузетан допринос спортском новинарству додељено је Зорану Јанковићу, новинару који већ пет деценија прати спортске догађаје у Лозници и шире.

Најбољи спортски  радник је  рукометни  тренер  Зоран Михајловић , док је титулу најбољег тренера заслужио Александар Томић из ЈУ-Јутсу клуба „Лозница“.

Највише признање, титулу најбољег спортисте у 2023. години, понео  је Јаков Вулић, голман у КМФ „Лозница Град 2018“, док је за најбољу спортисткињу  проглашена Александра Црвендакић, наша прослављена кошаркашица и чланица националне женске репрезентације.

Клуб малог фудбала „Лозница-град 2018“ је  најбољи  спортски  колектив у протеклој години, и то је награда која је резултат тимског рада и изузетних спортских достигнућа.