Град Лозница подржао организацију првомајског уранка за инвалиде рада

3. мај 2023.
praznik-rada-invalidi-rada

Поводом првомајских празника Градска оранизација инвалида рада организовала је традиционални уранак на који  се одазвало око двадесет удружења и сродних организација из Србије и Републике Српске. На једном месту затекли су се људи „треће доби“ из Врбаса, Шида, Сопота, Нове Пазове, Богатића, Црне Баре, Шапца, Голубинаца, Љубовије, Лајковца, Бање Ковиљаче, Пожеге, Обреновца, Београда, Панчева, као и удружење жена из Дворова у Републици Српској, представници Савеза инвалида рада Србије и Савеза инвалида рада Војводине. По традицији која траје око тридесет година, пре свечаног уручења захвалница и дружења они су обишли Тршић и Троношу, као и  етно-комплекс  „Сунчана река“ у Горњој Ковиљачи.

У ресторану Славија  уручене су  захвалнице свима који су дали подршку у раду  ове организације.

У име Града Лознице, градоначелника и руководства града госте је  поздравила Биљана Филиповић, члан Градског већа, подсетивши да наша локална самоуправа дуги низ година подржава рад удружења инвалида рада кроз конкурсе, као и да удружење добија одређена средства из буџета града која користи за реализацију својих активности.

– Ми као град мислимо о свим својим грађанима, дајемо подршку на различите начине и имамо планирана буџетска средства из којих, уз овакве програме, финансирамо превоз и остале потребе, нагласила је Филиповић и  додала да ће Град и убудуће подржавати њихов рад, као и одласке на сличне манифестацијее, кроз обезбеђивање превоза или поклона за пријатеље са којима размењују посете.

Милоје Николић, председник лозничке организације и члан Извршног одбора Савеза инвалида рада Србије уз захвалност локалној самоуправи и свим гостима  рекао је да на овај начин  удружења размењују своја искуства у раду и прослављају Први мај, празник рада.