Град донирао вредну опрему Полицијској станици у Лозници

23. новембар 2021.

Град Лозница предњачи по улагањима и техничком опремању припадника Полицијске станице у Лозници у циљу подизања нивоа безбедности свих учесника у саобраћају, истакао је данас начелник Полицијске управе Шабац, пуковник Зоран Јевђенић. То је једна од оцена која је додатно афирмисала добру сарадњу  и партнерство локалне самоуправе и њеног градоначелника Видоја Петровића са Министарством унутрашњих послова. Ова информација је изнета данас у Полицијској станици у Лозници где је на употребу предат уређај за контролу присуства психоактивних супстанци који је купљен средствима града Лознице. Иначе, град Лозница је на подручју Мачванског управног округа и ПУ Шабац први који  је обезбедио ову опрему.

Према речима градоначелника Видоја Петровића, Град Лозница је у овој календарској години издвојио средства за набавку опреме за утврђивање присуства психоактивних супстанци код учесника у саобраћају коју ће саобраћајна полиција наредних дана већ моћи да примењује. Уз тај уређај купљени су и пратећи материјали, тестови, а како је, рекао градоначелник ове године су уложена средства и за набавку мотоцикла вредности око милион и по динара за Саобраћајну полицију у Лозници. Улагаћемо и даље, јер је безбедност недељива, каже Петровић. Даље је подсетио на проактивну улогу града  на плану постављања видео надзора на критичним саобраћајницама, око школа и другим местима где може бити нарушена лична и имовинска безбедност грађана. Набављена је и једна унифицирана камера по критеријумима Министарства унутрашњих послова за потребе праћења брзине кретања моторних возила.

– У сарадњи са Полицијском станицом нашег града, Полицијском управом у Шапцу и Републичком агенцијом за безбедност саобраћаја у Лозници лоцирана су најкритичнија места када је у питању безбедност најмлађих, а то су зоне око школа где су постављене заштитне ограде, као и “успоривачи” саобраћаја на улицама  које су у надлежности управљања предузећа Лозница развој. Кроз толико важно заједништво са Агенцијом и Полицијом ми сваке године у циљу јачања саобраћајне културе посебних код најмлађих организујемо едукације, различитих тематских области, а нарочито на плану боље уочљивости и видљивости на путевима, рекао је градоначелник. Подсећа, да су данас у разговору са начелником  Полицијске управе у Шапцу  Зораном Јевђенићем и начелником Полицијске станице у Лозници Срђаном Бркићем актуелизовали од раније покренуту иницијативу према Министарству унутрашњих послова Србије за стварање бољих услова за рад припадника полиције. Реч је о евентуалном дислоцирању старе Полицијске станице са Трга Анте Богићевића  на Лагатор, где се већ налази Станица саобраћајне полиције и Ватрогасно спасилачка јединица. Тамо постоје добри предуслови за доградњу објекта за бољи и квалитетан рад свих припадника МУП – а. У прилог обострано добре сарадње је чињеница да је раније исељени објекат Републичке саобраћајне полиције у Улици Луке Стевића из власништва Дирекције за имовину Србије пренет у власништво града Лознице па ће ускоро бити реконструисан средствима града за канцеларије две месне заједнице – Степа Степановић и  Подриње.

Уз захвалност на вредној донацији града Лознице  начелник Полицијске управе у Шапцу пуковник Зоран Јевђенић, каже да је све ово једна у низу активности које се заједно реализују у циљу опште безбедности сабраћаја. Веома је важно, по његовим речима, да полиција успешно открије и санционише све оне који управљају возилима под утицајем опијата. Наравно, да то доприноси већем квалитету на сваком од обављених послова у граду који је препознатљив по тим залагањима, закључује начелник, Јевђенић.