Дијамантска плакета Лозници за најбољи одзив давалаца крви

15. март 2021.
dijamnatska-plaketa

Град Лозница добитник је дијамантске плакете „Шампион солидарности” београдског Института за трансфузију крви Србије. Како се наводи у образложењу те установе Лозница је у протеклој години имала највећи број давалаца крви у зимској и летњој кампањи, при чему се посебно истиче податак да је у нашем граду, упркос Ковид пандемији било за 20 одсто више нових давалаца крви међу младима.

Исказујући задовољство у изјави захвалности према свим даваоцима крви и Организацији Црвеног крста у Лозници, градоначелник Видоје Петровић каже да је Лозница увек у друштву хуманих и да није случајно што су баш у Лозници, у последње две године, значајно унапређени капацитети здравства, како у Општој болници реконструкцијом четири одељења и изградњом Хируршко гинеколошког блока, тако и у Дому здравља.

Градоначелник сматра да је потребно даље подстицати давалаштво крви и све видове донорске помоћи за шта су, уз локалну самоуправу, заинтересовани у организацији Црвеног крста, затим лознички привредници, јавна предузећа и установе. Он је и овом приликом истакао запажен одзив грађана за имунизацију и ревакцинацију, као и одличну организацију тог посла на свим пунктовима Дома здравља у Лозници.