Деца су наша радост и наша будућност

27. март 2023.

Предшколци из дечијег обданишта „Бамби“ су заједно са својим васпитачицама, иницирали посету и  сусрет на радном месту са градоначелником  Видојем Петровићем, човеком којег су ословили најпре као „директор града“.

Софија, Војин, Михајло, Вукашин и њихови другари  нису се устручавали да  разговарају са градоначелником о свему, па је међу првим било и једно, помало, новинарско питање –

„ Да ли сте ви овде директор и да ли сте ви главни?“ а потом су уследила и питања – „  Да ли ви говорите шта ко треба да ради у нашем граду“ , питали су, такође, и чули, да су те активности више резултат његовог договора са најближим сарадницима.

„ Можда јесам, и то  само формално,  јер ви сте главни зато што сте наша радост и будућност, ви нам дајете неисцрпну снагу да се боримо, да свима буде боље  и да сваки успех са вама поделимо.

Моја улога је да организујем живот у нашем граду на начин како то у вашим домовима и породицама чине ваши родитељи… Старам се заиста  да имате добра обданишта и  да у њима ваши васпитачи добију што боље услове за рад, за све вас, нова игралишта, учионице, фискултурне сале…  Тежим да сви будемо једна велика породица у прелепој Лозници и Србији “ , рекао је  градоначелник.

Пожелевши да они једног дана стасају у добре и честите људе који ће представљати свој град, присетио се, да се на месту првог човека налази и захваљујући подршци коју је добио и од њихових родитеља. Један дечак је предложио да се нови вртић у Лозничком Пољу  назове „Колибри“, што је наишло на одобравање остале присутне деце, њихових васпитача и самог градоначелника.

Једно од питања било је и која школа се учи за „директора града“ на шта је од љубазног домаћина стигао одговор да је у том послу важно имати и знање и вештине у погледу организовања  друштвеног живота у једној  заједници и управљања свим токовима.  За то  је потребно учити, завршавати школе и факултете, а  успеси  се мере и вреднују по резултатима и  делима који су производ стеченог знања и  посвећености у сваком послу.

„ Данас сте ме уверили да сте и ви  посвећени својој средини где живите, и зато ћу на ваше питање  шта је то што би сте ви пожелели да заједно у наредном периоду градимо, замолити, да све ваше идеје и размишљања буду унете у нотес ваших васпитача. Будите сигурни да ћете имати врло брзе одговоре као и на питање за који наш најбољи  клуб навијамо“, закључио градоначелник Лознице. Наравно, као што је и ред приликом окупљања малишана, било је ту и слатког послужења а најмлађи суграђани добили су и симболичне поклоне.