Данас је почела припрема за малу матуру

6. март 2023.
548BFAE4-E8EE-455A-BFF9-18FA61B8D352

Пуних десет година у организацији Града Лознице у Омладинском центру одвија се припремна настава за полагање мале матуре. Данас је започет нови циклус са генерацијом ученика који су рођени 2008. године.  Предности такве наставе  са око три стотине пријављених ђака су допринос знању и имају веома препознатљив карактер у животу наше локалне заједнице, рекао је приликом посете Канцеларији за младе у Лозници помоћник градоначелника Љубинко Ђокић. Наводећи да је иницијатива потекла од градоначелника Видоја Петровића, Ђокић истиче да наставници математике и српског језика сваку област разрађују према збиркама задатака које су прилагођене матурским испитима.

– Овакве припреме су корисне из два разлога: прво, зато што ће ученици исамом обновом стечених знања бити у прилици да тај фонд прошире и самим са више освојених бодова стекну шансу да упишу жељена занимања. С друге стране, доласком овде на наставу која се финанансира из буџета града уштедеће део новца којим би у свакој другој ситуацији издвајали из породичног буџета, а то нису мали износи, казао је Ђокић.  

Припремна настава се одвија по групама и прилагођена је настави која се одвија у школским установама, а како нам је рекао један од полазника на овај начин је уштедео нешто више од 600 евра.