Дан младих у Лозници је свакодневна омладинска политика

14. август 2023.
dan-mladih-202302

Дан младих у Лозници под слоганом „Волонтирај за будућност” обележен је након реализације више корисних акција и пројеката за које је Козничка Канцеларија за младе као најраније одомаћена у Србији стекла рејтинге престижне у организовању омладинске политике.

– Млади креирају амбијент какав желе и својим идејама одсликавају лепоту живљења у нашем граду, истиче Бојан Лучић, координатор у Омласдинском центру . У тимском издању са осталим градским одељењима, службама И институцијама такве идеје су донеле сјајне и у раду канцеларије укључиле су се око четири хиљаде младих, на годишњем нивоу. Имамо велику подршку Града Лознице па је наш рад прихваћен и од стране бројних међународних организација и удружења са којима сарађујемо – рекао је Лучић. Обележавању празника младих присуствовали су и представници партнерских удружења из Малог Зворника, Шапца, Ваљева и Београда. Лучић је подсетио да је лознички волонтерски сервис прошле године унапређен кроз сарадњу са крушевачким Едукативним центром и Уницефом кроз више пројеката међу којима су и камп менталног здравља и еколошки камп.

– До сада смо спровели пет пројеката и 18 волонтерских активности, што је више него што смо планирали за овај период, а до краја године планирамо још пет програма у најбољем интересу младих и града. Циљ нам је да подржимо различите иницијативе – рекао је Бојан Лучић на презентацији волонтеризма у Омладинском центру и коктелу који је припремљен за све волонтере и госте међу којима је био и Милан Недељковић, председник градске Комисије за спорт и директор Средње економске школе. Недељковић је изнео оцену да Канцеларија за младе током целе године ради врхунски посао и да је за њих сваки дан заправо Дан младих јер су дешавања свакодневна. – И да је зато овакав омладински центар пример добре праксе за целу Србију.

Међународни дан младих обележава се 12. августа јер је Генерална скупштина Уједињених нација 1999. године прихватила препоруку Светске конференције министара задужених за омладину да тај дан буде посвећен свима ”на којима свет остаје”.