Да сачувамо дечја игралишта

7. фебруар 2024.
Dejan-stalovic-decja-igralista

– Не узимајте ово нашој деци јер се у том узрасту, на овим игралиштима рађају пријатељства за читав живот. Тим речима непознатим вандалима који су у краћем периоду оскрнавили више блоковских игралишта у Лозници обратила се група родитеља и грађана  из стамбених зграда на Мераји. Међу њима је био и представник Града Лознице Дејан Сталовић подсетивши да је локална самоуправа у протекле три године  издвојила 32,8 милиона динара за изградњу девет спортских терена за најмлађи узраст Лозничана. Он каже да је та активност у Лозници, Бањи Ковиљачи и Лешници имала одличан пријем што потврђује стално присусуство деце  узраста до 12 година, као и родитеља који често,  уз млађу децу, бораве на овим теренима. Подсетио је да је недавно завршено и игралиште у стамбеном комплексу иза Вуковог трга и да се размишља о планирању нових локалитета за такве садржаје.

– Уместо да  сада радимо на тим активностима ми смо због неодговорних поступака непознатих починилаца принуђени да санирамо и реконструишемо постојећа игралишта, ограде, капије или покидане табле које су сада оштре и ремете безбедност деце. Апелујем на све органе реда  да се заустави таква пракса, као и надлежне  институције, Полицију, Комуналну милицију, Тужилаштво јер ми ћемо увек бити на страни оних који су будућност града, а то су сва наша деца. Створићемо услове за бољу осветљеност и видео надзор где је тхнички изводљиво.  Због тога што је Лозница по нама најлепши град појава да неко неовлашћено отима простор за игру деци су непримерене и  недопустиве, јер најмлађи суграђани завређују нашу највећу пажњу,  наглашава Сталовић.

– У име родитеља и грађана апелу су се придружиле углавном мајке деце,  али и њихове баке и деке, као и случајни пролазници који су потврђивали присуство незваних посетилаца игралишта у каснијим вечерњим сатима.