Чишћење језера у Омладинском парку

27. јул 2023.
ciscenje-jezera-omladinski-park03

У низу активности које су овог лета у календару радова на градској инфраструктури, поред велике обнове путева и улица, свакодневно у режији Јавног предузећа „Лозница Развој“ марљиво се ради на одржавању и  проширењу зелених површина. После обиласка више локација и завршених радова у Омладинском парку на Лагатору је почело чишћење језера у склопу ботаничког врта са амфитеатром. Радници који су ангажовани  испумпавају воду ради чишћења наноса и при томе реконструишу систем за одводњавање. Уследиће бетонско обзиђивање језерца које је јединствено и по много чему специфично за друге паркове, каже директор Лознице Развој Никола Драгићевић.

– Одлука о чишћењу овог комплекса донета је благовремено, али учинке кроје временске прилике. Кишно пролеће  није погодовало ранијем почетку овог посла али, сада када се време стабилизовало  види се напредак. Наша жеља је да се радови што квалитетније заврше, али ово је специфична ситуација јер се вода непрекидно испумпава. У тим околностима, а нарочито после пљускова,рокови се померају, казао је Драгићевић.

Иначе, сви паркови у нашем граду су добили приоритет при одржавању, како косидбом травњака или орезивањем стабала, тако и кроз залагање руководства града се у летњој сезони засади од 600 до 1000 нових  ссдница дрвећа којем погодује наше климатско поднебље.