Позив грађанима да учествују у креирању буџета

1. децембар 2021.
budzet-2022

Поштовани грађани и грађанке Лознице,

Пред нама је усвајање буџета Града Лознице за 2022. годину, у оквиру којег ће, као и претходних година бити опредељена значајна средства за бројне важне пројекте и активности, а све у циљу унапређења услова и квалитета живота наших суграђана.

Буџет града Лознице је годинама уназад развојни и пројектно оријентисан, а планирана средства се наменски троше уз домаћински и одговоран однос према новцу. Увек  смо били  отворени  за идеје суграђана,  стварајући  чврсто партнерство између приватног, јавног и цивилног сектора у локалној заједници,  како бисмо  изградили јаку Лозницу, у којој ће свако имати своју шансу и своју будућност.

Ове, као и претходне године, јавне расправе о буџету организоване су онлајн због пандемије, а наши суграђани имали су прилику да сва питања, недоумице и предлоге упуте путем мејла и порука.

Захваљујући оваквом проактивном приступу и нашим грађанима који су дали добре и корисне предлоге, у 2021.години из буџетских средстава изграђена су три дечја игралишта, теретане на отвореном, увећана су средства за накнаду трошкова за вантелесну оплодњу, али реализоване су и бројне друге активности на иницијативу Лозничана.

Имајући у виду да је наш град у протекле две године доживео велике урбанистичке и инвестиционе промене и да је континуирани и предани вишегодишњи рад дао озбиљне резултате у остваривању циља да Лозница постане лидер западне Србије и један од десет најразвијених градова у Србији желимо да и ове године чујемо ваше мишљење  о томе који би пројекти   требало да се нађу у буџету Града за 2022. годину.

Позивамo вас да се  своје предлоге пошаљете  на мејл projekti@loznica.rs  или поштом на Градска управа Лозница, Одељење за финансије, Карађорђева 2, Лозница.

 

Градоначелник Лознице

Видоје Петровић