Боровчанин уручио нову опрему Савеза боксерима Лознице

25. септембар 2021.
Nova-oprema-bokserima

КОРАК  ДАЉЕ  У САРАДЊИ ГРАДА, КЛУБА И БОКСЕРСКОГ САВЕЗА

Лозница представља вишедеценијски центар, расадник и потенцијал боксерских талената. Зато је логично да се стање на том плану стално унапређује, каже председник Босерског савеза Србије Ненад Боровчанин, и подсећа на договор са локалном самоуправом и градоначелником Видојем Петровићем да се боксерска сала Лознице у Спортском центру „додатно појача и опреми како би  садашња генерација, као и шампиони који су овде израсли постала главни стуб српског бокса, тако што би кроз школу бокса, Регионалну лигу и наступе репрезентације били представљени с највишом формом, спремношћу у пуном   капацитету  кроз победе за Лозницу и Србију“, рекао је Председник Боксерског савеза Србије.

– Бокс је све популарнији у Србији и не само кроз шампионске титуле, већ зато што јача карактер младих људи, спрема их за живот, да наставе борбу и када приме ударац.  Нама је част када деца уђу у ове хале и рингове, и касније изађу као добри људи, што је главни задатак свих када је спорт у питању. Спорт је у Лозници потпуно бесплатан, доступан свакоме и даје исте шансе свима за успех када улазе у ринг, место где се очи у очи поштено одмерава умеће и на крају бољи побеђује, рекао је Ненад Боровчанин.

Свима у Боксерском савезу Србије  је пуно срце што је у Лозници, после разговора са градоначелником Видојем Петровићем дошло до уједињења више спортских школа бокса. Данас је то јединствена прича, сви су они лознички боксери, било да тренирају у салама Лагатора, Партизана или у Бањи Ковиљачи. Сигуран сам да ће Лозница бити у финалу Регионалне лиге и освојити титулу те изузетно јаке лиге. Јер, ту су клубови са подручја некадашње Југославије што је за нас из Савеза јако важно да сви репрезентативци имају стручну подршку, сале за тренинге и тако напредују за европско и светско првенство, закључује Боровчанин.

Градски менаџер Дејан Сталовић је у име града и Комисије за спорт истакао значај даље афирмације бокса међу младима. Пренео је задовољство у име града Боксерском савезу Србије и истакао да су то вредности на којим се и руководство Лознице са градоначелником снажно залаже да се сваке године издвајају све већа средства за спорт као важан чинилац друштвеног живота.

– Ове године је ту издвојено сто милиона динара, рекао је Сталовић, нагласивши да ће наредне бити и више за све клубове који испуњавају прописане нормативе. Када је реч о борилачким вештинама БК „Лозница“ је најрепрезентативнији јер је освајач највише титула и зато се с дужном пажњом односимо према том клубу, као и осталим борилачким спортовима, кик боксу, теквонду, џиу џицу, аикиду… Морамо с пажњом приступити проширењу капацитета за вежбање јер је за сваку похвалу бесплатан начин увођења младих у спорт. Посебно ћемо помагати свим клубовима који у свом раду и активностима промовишу бесплатне спортске школе“, закључио је градски менаџер Дејан Сталовић.

Председник Боксерског клуба Лозница Драган Пантелић каже да је ово још један добар корак на линији сарадње града, клуба и Боксерског савеза Србије. Вредна донација омогућава да се много више боксера истовремено укључи на тренинзима са новом спортском опремом. Подсетио је да сутра у финалу Првенства Србије у боксу, у Шапцу, учествује три лозничка боксера од којих се  у клубу с  правом очекују  златне медаље.