Уз 55. рођендан „Бамбија“

1. децембар 2021.

Предшколска установа Бамби данас је обележила 55. рођендан.  Због пандемије, као и прошле године,  деца, васпитачи, родитељи и гости јубиларац  су славили у својим објектима и групама у свечарском декору, весело и раздрагано. Према речима директорке Бамбија Иване  Савић ова установа је рад почела 1966. године са 12 запослених, 60  уписане деце, да бисмо данас овде били са  око 1700 малишана, 195 запослених од којих су 122 васпитача, 12 медицинских сестара и  тенденцијом сталног унапређивања услова за боравак најмлађих.

Према речима помоћника градоначелника Лознице Љубинка Ђокића, у Бамбију је од укупног броја деце око 1100 на целодневном боравку, око 400 је у предшколском програму а остали у играоницама.

– Иако ово није установа са малим бројем деце која имају услуге ове установе, још увек је активна листа чекања за смештај  200 малишана. Град и даље чини све што је могуће да се те листе смање, па је после изградње великог објекта „Чаролија“ 2912. године на Лагатору за 250 деце, пре четири године дограђен и проширен градски објекат Бамби у партнерству са Министарством привреде и данас прима око 400 деце. За нови прилив са листе чекања  уз подршку наше владе и државе градимо још једно обданиште у Лозничком Пољу. Пројектовано је  за 270 места попуњености. Пре два дана представници Светске банке су заједно са градоначелником Видојем Петровићем обилазили су ово градилиште и уверили се да радови теку планском динамиком и да ће бити завршени током августа идуће године како је и уговорено са извођачима радова.Тај објекат ће имати дванаест просторија, функционалан и модерно уређен спољни простор, каже помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.  С обзиром на медијску констатацију  да је Лозница град који је у  развоју и експанзији реално је очекивање да ће се појавити нове листе чекања за дечје обданиште. Ђокић закључује: – Само нека се деца рађају, ми смо спремни за нове подухвате, градићемо и даље нова обданишта!