УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА ЖИВОТА ГРАЂАНА: Регионалном центру за управљање отпадом у Убу, придружиле се још четири локалне самоуправе

5. октобар 2023.

ЧЕТИРИ локалне самоуправе – Лозница, Крупањ, Љубовија и Мали Зворник, данас су се придружиле Регионалном центру за управљање отпадом „Еко – Тамнава“ д.о.о. Уб, што значи да ће се у овом центру, кад буде изграђен, збрињавати отпад на савремен начин за укупно 15 градова и општина.

Уговори о придруживању потписани су са директором Регионалног центра „Еко – Тамнава“ Зораном Петровићем, у присуству министарке Ирене Вујовић. Потписали су их градоначелник Лознице Видоје Петровић и председници општина Крупањ, Мали Зворник и Љубовија, Иван Исаиловић, Зоран Јефтић и Милан Јовановић.

У наредном периоду очекује се изградња регионалне депоније у селу Каленић, у општини Уб.

На тој локцији биће изграђена и комплетна пратећа инфраструктура која обухвата трансфер станице, рециклажне центре, постројење за биолошки третман отпада и друге објекте неопходне за решавање једног од највећих еколошких проблема Србије – неадекватног управљања отпадом.

Реализацијом овог пројекта изградње највећег регионалног и рециклажног центра у Србији, системски ће бити решен проблем управљања отпадом за грађане Уба, Ваљева, Осечине, Лајковца, Мионице, Љигу, Коцељеве, Владимираца, Барајева, Лазаревца и Обреновца, а од данас и за грађане Крупња, Малог Зворника, Лознице и Љубовије.

Свих 15 локалних самоуправа збрињаваће отпад на савремен начин, чиме ће се унапредити квалитет живота грађана који ту живе.