Асфалтирано још два километра у Трбушници

28. јун 2023.
asfaltiranjejun202301

Пуном динамиком одвија се грађевинска сезона на путној инфраструктури у Лозници. Јуче и данас асфалитирано је два километра пута у месној заједници Трбушници, у Улици палих бораца, од моста на реци до засеока Којићи. Према речима директора Јавног предузећа Лозница Развој  Николе Драгићевића, то је друга фаза радова чиме је реализован договор мештана са градоначелником Видојем Петровићем да се овај пут, подно Гучева, после 1500 метара  новог асфалта у целости обнови и тако, на најбољи начин заврши и  ова категорисана путна траса. Вредност радова са ископом канала на обе стране пута, постављања нових бетонских потпорних зидова и цевовода је 15 милиона динара. На тој траси је после велике кише крајем маја у непосредној близини корита Трбушничке реке, завршена велика подзида пута јер се ту десило и највеће оштећење. За те радове је издвојено 2, 8 милиона динара што је  са асфалтирањем током прве фазе до сада укупно око 28 милиона динара.

На иницијативу градоначелника наставља  се асфалтирање путева и у другим месним заједницама града Лознице, као и у још неколико градских и приградских улица.  У току је реконструкција Немањине улице, а пре неколико дана асфалтиран је део Улице Миленка Марина, Максима Горког и Мише Дудића у Клупцима, затим део пута у Лешници и Дринска улица у Новом Селу на 680 метара.  Одвија се припрема подлоге за асфалтирање треће етапе пута кроз Кривајицу, што, према речима директора Лознице Развој, уз израду такозваног „трупа“ пута налаже и ископ нових канала и цевовода за кишницу. Одатле се настављају активности кроз месну заједницу Јаребице и Стражу, што је део планирања и договора савета месних заједница и седам радних група које је оформио градоначелник Лознице.

– Кроз буџетско издвајање 528 милиона динара за путеве јасно се види да ће у лозничком крају и овог лета бити изграђене десетине и десетине километара асфалтних путева као и ранијих година, рекао је Никола Драгићевић. Сматра да ће Лозница и ове године имати значајну подршку државе и владе на реализацији нових пројеката асфалта за категорисане путеве, како овде тако и у Горњој и Доњој  Бадањи.

–  Лозница Развој ће по налогу  надлежних наставити санацију оштећења насталих због елемантарних непогода, око клизишта а свуда где изискују потребе биће ангажована и друга јавна предузећа као извођачи радова. То је свакодневни посао  у данима док траје ванредна ситуација, подсећа Драгићевић и закључује да је Лозница Развој обезбедила око 8000 кубика камене ризле на некатегорисане и категорисане путеве, тако да је највећи део саобраћајница поправљен.