Асфалт стигао у Булатовац

22. март 2024.

Одговорна  политика руководства Града Лознице на челу са градоначелником Видојем Петровићем која се огледа у континуираном  дијалогу  и разговорима са саветима свих месних заједница јуче је потврђена  још једним вредним подухватом на инфраструктури у месним заједницама. Средствима из буџета града  завршени су радови на асфалтирању 805 метара пута кроз заселак Булатовац у Јошеви.

Радови на комуналној инфраструктури одвијају се током читаве године  и увек када су повољне временске прилике.  При томе, градоначелник  се залаже  да се  кроз разговоре са  грађанима и саветима месних заједница планирана средства из буџета од 340 милиона динара за модернизацију и одржавање путне инфраструктуре троше искључиво плански и наменски, водећи рачуна да се равномерно инвестира како у градским тако и сеоским месним заједницама“, истакао је директор јавног предузећа  „Лозница развој“ Никола Драгићевић овом приликом.

Он је подсетио да се активности на одржавању путева на територији града, на мрежи од 1770 километара, одвијају непрестано, било да је у питању такозвано шљунчење и гредерисање категорисаних и некатегорисаних путева, било да је реконструкција и асфалтирање.

– Упоредо се ради на постављању новог асфалтног застора у Улици Бранка Ћопића на дужини од 570 метара у  МЗ „Степа Степановић“ што нас учвршћује у уверењу да је и у 2024. години у изгледу да се уз средства из буџета града и државе асфалтира више саобраћајница“, рекао је Драгићевић.

Председник МЗ Јошева Никола Димитрић и одборник Вујица Ђукановић у Булатовцу су пренели задовољство мештана јер „добар пут увек даје наду у бољи живот на селу“ а рекли су да је и реконструкција електромреже и „расвете на бандерама“ значајно допринела квалитетнијем животу Јошеваца.