Апел грађанима да поштују мере у циљу сузбијања пандемије

8. септембар 2021.

На данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације Града Лознице, којом је председавао командант Штаба, градоначелник Видоје Петровић, разматрана је Информација о тренутном стању на територији града Лознице у вези са заразном болешћу COVID-19 у складу са којом се упућује апел грађанима да се понашају одговорно и поштују све мере како би на време сузбили негативне пандемијске токове и последице.

С обзиром на то да је у претходних неколико дана дошло до великог раста броја заражених на територији града услед чега је Лозница, на основу извештаја Завода за јавно здравље Шабац, ушла у црвену ковид зону, Градски штаб апелује суграђанима да се понашају одговорно и поштују све прописане мере која подразумевају ношење маски, социјалну дистанцу, ограничење броја лица на великим скуповима на отвореном и затвореном као што су спортски догађаји, прославе, дискотеке, ноћни клубови и друго.

Према речима команданта Штаба, комунална милиција и надлежни инспекцијски органи у наредним данима спроводиће појачану контролу придржавања свих прописаних мера.

Градски штаб за ванредне ситуације је пратећи инструкције из Стручног упутства за организацију и реализацију образовно-васпитног рада и из дописа Завода за јавно здравље Шабац упутио надлежној Школској управи Предлог модела наставе за основне и средње школе на основу којег се предлаже да се у основним школама настава и даље одвија непосредно док је за средње школе препоручен комбиновани модел. Школска управа ће овај предлог проследити Тиму за школе који након разматрања даје сагласност.