Анастасија, најмлађа списатељица, одушевила публику у Библиотеци Вуковoг завичаја

16. јун 2023.

У оквиру програма обележавања Дана града синоћ је, у препуној Библиотеци Вуковг завичаја, одржана промоција књиге “Тајна старог храста” дванаестогодишње Анастасије Танацковић.

Читаоница Библиотеке Вуковог завичаја синоћ је била прави празник за очи. Међу публиком било је толико малишана, који су стрпљиво испратили промоцију, као и Анастасијиних  другара који су дошли да је подрже, те ће се ово вече дуго памтити и препричавати.
Анастасија је још као девојчица почела да пише кратке приче и веровала је у своје снове. Данас, са дванаест година је најмлађи аутор иза кога стоји Библиотека Вуковог завичаја, коме је пошло за руком да објави своју прву књигу.
По речима младе уметнице мотиви њеног романа била је њена породица, а посебно место су добили сестра и дека.
Анастасија каже да јој није било тешко да припреми материјал за књигу јер, иако врло млада већ је прочитала 450 наслова.
“Посебно ме интересује Старословенска митологија и историја, одакле црпим инспирацију”, рекла је на својој првој промоцији.
Сама је илустровала корице, пошто, поред писања и школских обавеза које са лакоћом остварује, има таленат и за сликање али и музику.

Библитека Вуковог завичаја препознала је талент ове младе списатељице и како је рекла директорица установе, Мирјана Пејак, било је задовољство сарађивати са девојчицом која има невероватан дар за писану реч и истакла да је овај програм  још један доказ колико Град Лозница и установе културе посвећују пажње управо најмалђима.