Градско веће

Чланови Градског већа


доктор спец. хирургије

др Радован Дивнић

rdivnic@loznica.rs

Радован Дивнић рођен је 28.09.1949. године у Доњим Недељицама. Основну школу завршава у родном месту, а средњу школу, медицински факултет, војни рок и специјализацију из  области хирургије  завршио је у  Београду.

Радни век  провео је  у Здравственом центру „ Др Миленко Марин “ садашњој Општој болници у Лозници, најпре као управник Здравствене установе у Лешници, потом као шеф хируршке амбуланте, шеф хируршког одељења, управника Опште болнице „Др. Миленко Марин“ у Лозници.  На позицији заменик директора Здравственог центра  био је  од 2000-те године, а радни век је завршио као начелник хируршког одељења.

Као редован војник, али  и као добровољац учествовао је у ратним дешавањима, у којима је  стекао чин – самостални инспектор полиције и санитетски мајор у резерви на месту начелника бивше Дринске дивизије.

Од  2016-2020. године био је заменик градоначелника Лознице.

Члан је Српске напредне странке.

Живи у Лозници, има двоје деце  и  двоје унучади.
Доктор економских наука

др Биљана Филиповић

bfilipovic@loznica.rs

Биљана Филиповић рођена је 28.10.1970. у Лозници. Основну и средњу економску школу завршила је  у Лозници, а  Економски  факултет  на Универзитету у Београду.

Магистрирала на Универзитету „Св. Климнт Охридски“ Битола, Република Македонија 2012. године, а звање Доктора економских наука стекла је на Економском факултету Универзитета ПИМ у Бања Луци, БИХ 2015. године.

Овлашћени је судски вештак из економско-финансијске струке и овлашћени рачуновођа.

Има радно искуство од преко 20 година, највише у  банкарском и финансијско-рачуноводственом сектору, а била је запослена између осталог у  Hypo-Alpe-Adria банци и  Комерцијалној банци у  Лозници.

Члан је Федерације европских карневалских градова и оснивач и организатор манифестације „Краљевски карневал“ у Бањи Ковиљачи од 1999. године.

Члан је удружења пословних жена „Креативна визија“ Лозница.

Од 2016-2020. године  била је члан Градског већа.

Члан је Српске напредне странке.

Живи у Бањи Ковиљачи, удата, мајка двоје деце.
Ђорђе Вукмировић

Мастер историчар

djordje.vukmirovic@loznica.rsДипломирани инжењер пољопривреде за економику

Живко Стефановић

zivko.stefanovic@loznica.rs

Живко Стефановић рођен је 30.04.1961. године у Лозници. Основну школу и Гимназију „Вук Караџић“ завршио је у Лозници. Образовање наставља на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду где стиче звање дипломирани инжењер пољопривреде за економику.

Обављао је 20 година комерцијално финансијске послове у млинској пекарској индустрији „Клас“ у Лозници, а потом  од 2011. до сада је запослен у Пољопривредној стручној саветодавној служби у Лозници, на пословима саветодавства за агроекономију.

Члан је Српске напредне странке.

Живи у Лозници, ожењен, отац троје деце.
Дипломирани политиколог

Марко Јовановић

marko.jovanovic@loznica.rs

Марко Јовановић рођен је 13.01.1987. године у Лозници. Основну школу и Средњу економску школу- правни смер завршио је у Лозници. Дипломирао је на факултету за европске правно-политичке студије у Новом Саду, смер међународни односи на студијама политикологије.

Политиком почиње да се бави веома млад и већ са 21 годином изабран је за одборника, а затим и за шефа одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини града Лознице, у мандату 2008-2012. године. У скупштинском сазиву локалног парламента у периоду 2016-2020. године обављао је функцију заменика шефа одборничке групе Српске напредне странке.

Активно се бавио спортом играјући за све селекције фудбалског клуба Лозница, а свој спортски рад наставио је ангажовањем у управи БК Лозница и скупштини ФК Лозница.

Љубитељ је природе и планинарења, учесник бројних еколошких и хуманитарних акција.

Запослен је у Библиотеци Вуковог завичаја.

Живи у Лозници, ожењен, отац једног детета.
Благоје Ранковић
Милан Југовић

Професор историје
Милијана СакићАкти Градског већа