Odštampaj
Predsednik Vučić: Ubrzani razvoj Loznice i Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas, na otvaranju nove fabrike "Minta" u Loznici, da će ova kineska kompanija za proizvodnju auto-delova otvoriti u Srbiji oko 3.000 radnih mesta.

Vučić je u prisustvu predsedavajuće Mint grupacije, gospođe Vei Čin Lei, njenih saradnika, gradonačelnika Loznice Vidoje Petrović predstavnika lokalne samouprave, istakao da je sem infrastrukturnih radova koje država preduzima i investicija koje dolaze u Loznicu, sem autoputa Ruma-Šabac, brze saobraćajnice Šabac-Loznica i obilaznice oko Loznice od 13,6 kilometara, koja je veoma važna i za Mint i za Adient i za srpsku Naturu, veoma važno da nastavimo sa razvojem.

  

 „Verujem da ćemo najveći broj ljudi da zadržimo i da ćemo moći da ojačamo poziciju Srbije u čitavom Podrinju od Bajine Bašte do Loznice", poručio je Vučić i dodao da izgradnjom obdaništa u Lozničkom Polju, te stadiona od preko 30 miliona evra,  nastaju ogromne promene u Loznici.

  

Predsednik je naglasio i da je Mint predstavio master biznis plan sa ulaganjem od 100 miliona evra, te da planiraju da otvore novu fabriku u Loznici.

- Iz naših fabrika delovi će se ugrađivati u najznačajnije marke automobila poput bentlija, rols-rojsa, audija, ali ovde pre svega tojote, BMV-a i renoa. Izlaziće aluminijumski krovni nosači, aluminijumske obloge za enterijer i eksterijer vozila, aluminijumski okviri za vrata i kutije za akumulatore. Postali smo sedište svetske automobilske industrije. Gde god da krenete i otvorite haubu videćete mnogo delova gde piše „proizvedeno u Srbiji", ukazao je Vučić.

  

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, u izjavi za medije nakon otvaranja fabrike kompanije Mint, istakao je da se Loznica  ubrzano priprema za ulogu koja joj pripada, a to je da postaje jak regionalni centar u ovom delu Zapadne Srbije što će obradovati sve sugrađane.

  

Petrović je kazao da je ovo još jedan u nizu od izuzetno važnih događaja ne samo za Loznicu, Jadar već i za Zapadnu Srbiju i našu zemlju.

  

Kako je istakao, strategija lokalno-ekonomskog razvoja Loznice temelji se na tri osnovna stuba - industriji, poljoprivredi i turizmu, koji dobijaju svoje mehanizme u vidu novih fabrika i radnih mesta i to je ono što je budućnost Loznice.

- Ako tome dodamo sve one napore, pored onoga što čini država i naša Vlada, a to je ulaganje u mlade, nauku i obrazovanje, onda svakako u ovim turbulentnim, teškim vremenima, opterećnim globalnim dešavanjima možemo sa mnogo više optimizma da gledamo u budućnost koja je pred nama i ne samo mi nego i oni koji ostaju posle nas, a to su naša deca - zaključio je gradonačelnik Loznice.