Odštampaj
Rekonstrukcija scene Vukovog doma

Nadica Momirov, državni sekretar u Ministarstvu kulture, danas je posetila Loznicu i tom prilikom je u prostorijama Gradske uprave održana i konferencija za novinare na kojoj su učestvovali: Gradonačelnik Loznice - Vidoje Petrović, narodni poslanik - Miroslava Pejica i direktor Centra za kulturu - Dajana Đedović.
            Dajana Đedović je prisutne podsetila da je u oblasti kulture mnogo toga urađeno u predhodnoj godini zahvaljujući pre svega dobroj saradnji i razumevanju gradskih vlasti i Ministarstva kulture. Ona je podsetila da je u predhodnoj godini rekunstruisana Vukova kuća u Tršiću kao i ceo kompleks, vajati na saborištu, urađen je i novi krov na Muzeju Jadra kao i novi depoi za odlaganje predmeta, ističući da su pri samom kraju ove kalendarske godine obezbeđena i sredstva za prvu fazu radova na adaptaciji, opremanju i modernizaciji scene Vukovog doma kulture u iznosu od 9,5 miliona dinara.
            Državni sekretar u Ministarstvu kulture - Nadica Momirov, istakla je da su sredstva obezbeđena iz redovnih izvora finansiranja ministarstva, a da će se za ostale faze radova tražiti i drugi izvori finansiranja poput Nacionalnog investicionog plana i evropskih fondova (ukoliko budu dostupni), ističući da se ministarstvo kulture trudi da podrži sve inicijative koje dolaze od strane lokalnih samouprava, ali je potrebno da ih ima što više i da su izražene kroz konkretne projekte. Ona je istakla da se podrška ministarsva lozničkom Centru za kulturu poklapa sa inicijativom da se vrhunska kulturna dešavanja prošire i van Beograda.
            Narodni poslanik - Miroslava Pejica je još jednom istakla odličnu saradnju čelnih ljudi Grada Loznica sa gotovo svim ministarstvima, gde je Loznica prepoznata kao ozbiljan partner koji ima jasnu strategiju razvoja.
            Gradonačelnik Loznice - Vidoje Petrović je izrazio svoje zadovoljstvo što Loznica dobijeni status grada opravdava kroz institucionalne oblike, ali i konkretne projekte koji će je svrstati u svojevrstan centar Zapadne Srbije, ne samo u ekonomskom, već i u kulturnom i svakom drugom segmentu života.
            Procenjuje se da će projekat adaptacije, opremanja i modernizacije scene Vukovog doma kulture koštati blizu 60 miliona dinara, a da će prva faza radova biti završena do početka maja, odnosno Đačkog Vukovog sabora.