Odštampaj
Prijem za Izabel Nunjez

Narodni poslanik i zamenik predsednika Skupštine grada Loznice Miroslava Pejica organizovala je prijem u Gradskoj upravi za špansku književnicu, kritičara i prevodioca Izabel Nunjez, prvu gošću Kuće pisaca u Tršiću.
            –  Nadam se da će Kuća pisaca doprineti da naš jezik bude bliži  široj javnosti, a istovremeno to je i značajan korak da i Tršić i Loznica postanu još prepoznatljiviji na kulturnoj mapi sveta. Drago mi je da je svetski priznata književnica Izabel Nunjez upravo ovde pronašla inspiraciju za završetak svoje knjige jer Loznica je grad širokog srca koji rado prima sve goste, dodala je Pejica.
            Tronedeljni boravak u Tršiću Izabel Nunjez je iskoristila i za pisanje o lozničkom kraju, kulturi i običajima srpskog naroda koje će prezentovati u španskim medijima jer, kako je rekla, u Španiji ne postoji prava slika o Srbiji i srpskom narodu.
            –  Moja veza sa Srbijom ima više lica, ovde imam mnogo prijatelja i osećam veliku bilskost sa ovim narodom, a svoj boravak ovde, osim za završetak knjige,  koristim i za učenje srpskog jezika, rekla je književnica naglašavajući da će ponovo posetiti loznički kraj.