Početna
Program za mikro i mala preduzeća, preduzetnike i zadruge 2022

Zasedalo Gradsko veće

Sedam komisija na terenu


            Na današnjem zasedanju Gradskog veća saopštio je da je na proceni štete od poplave od jutros terenski angažovano sedam profesionalnih komisija Gradske uprave. Zajedno sa članovima Saveta mesnih zajednica obilaziće domaćinstva na ugroženom području. Stalnim prisustvom na terenu potvrđuje se da Loznica nije zaboravila ugrožene sugrađane ali bez pomoći Vlade Srbije i šire društvene zajednice  teško je i približno umanjiti probleme. Jutros je stigla pomoć Grada Beograda od dva miliona dinara, a prethodno i od Kladionica ''Mocart'' u iznosu od 25 hiljada dinara. Očekuje se da će do 24. decembra početi raspodela nafte za mesne zajednice koje su bile zaplovljene velikim talasom Drine.

O novom budžetu             

            Članovi Gradskog veća Loznice danas su razmatrali predlog odluke o budžetu grada za narednu godinu. Ocenjeno je, da je dosadašnje opredeljenje na ravnoteži prihoda i rashoda doprinelo stabilnoj raspodeli sredstava svim korisnicima. I pored skromnih prihoda Loznica ima maksimalna ulaganja u investiranju i svrstava se u manju grupu gradova i opština koji nisu zaduženi. Finansijska disciplina odražava karakter lokalne vlasti koja, svake godine deo budžetskih sredstava suficitno prenosi u novu kalendarsku godinu. Krajem decembra o predlogu odluke o novom budžetu izjasniće se odbornici Gradske skupštine.

Stimulacije i podsticaji           

            Nova odluka o formiranju Fonda za podsticaj obrazovanja učenika i studenata grada Loznice sa odgovarajućim finsijskim i drugim vidovima pomoći, prema oceni Gradskog veća podstiče rad i razvoj najuspešnijih osnovaca, srednjoškolaca i studenata prvog, drugog i trećeg stepena univerzitetskog školovanja. Tako je proširena lepeza finansijske podrške grada za dalje  nagrađivanje,  usavršavanje i umetničko stvaralaštvo mladih Lozničana.
            Uvažavajući ekonomska opredeljenja Vlade Srbije kada je reč o programima poslovanja javnih preduzeća i velike troškove na obezbeđivanju energenata na današnjem zasedanju Gradskog veća odobrena je korekcija cena lozničkoj ''Toplani'' za usluge koje pruža korisnicima stambenog i poslovnog prostora. Nova cena grejanja ovog distributera energije od 31. decembra biće uvećana  za 20 odsto, i dalje će biti među najnižim u Srbiji.
Vesti
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...
26.Jul 2022.
Javni poziv za učešće u ...
Ukoliko te interesuje tema samozapošljavanja i ...
25.Jul 2022.
Vučić na spajanju novog mosta na ...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ...