Почетна
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

Заседало Градско веће
На вест да је јуче у Србији проглашена епидемија због ширења новог вируса грипа Градско веће у Лозници, је са редовног заседања упутило поруку јавности да је у нашем граду ситуација под контролом што се може закључити из свакодневних контаката са епидемиолозима Здравственог центра. Епидемија у Србији је проглашена због опасности а не тренутног стања, речено је на Већу, уз препоруку да се у свакој ситуацији и на сваком месту, јавним предузећима и установама обрати већа пажња на хигијену. Цела прича око епидемије прати се и са окружног нивоа а Градска управа је спремна да реализује све превентивне мере, нарочито упутства која буду стизала из Министарства здравља.
            Веће је јуче разматрало информацију радне групе Града о све израженијој најезди паса луталица. Лозница је један од десет градова у Србији који је изградио азилиште али је бројност и агресивност паса и даље присутна.Јавно правобранилаштво је за десет месеци ове године закључило 88 поравнања по основу причињене штете од 2 милиона 860 хиљада динара и још 41 поравнање  од 577 хиљада динара са власницима домаћих животиња услед напада паса непознатих власника. Како ова појава не стагнира Градско веће је наложило радној групи да  интензивира активности ЗО-хигијенске службе и Комуналног предузећа ''Наш дом''.
           Градска влада на јучерашњем заседању дала је сагласност на регионални пројекат завршних радова хируршко-гинеколошког блока у Лозници који ће се финансирати из НИП-а.За реализацију је потребно три стотине милиона динара у наредне године од чега би Здравствени центар и локална самоуправа партиципирали са 20 одсто средстава. Прихваћен је и пројекат ''Нашег дома'' по којем ће град Лозница субвенционисати набавку опреме  за сепарацију комуналног отпада - жичаних контејнера за такозвану ''пет-амбалажу'' и мобилних  преси за балирање. Утврђена је месечна цена закупнина градских гаража у износу 2 хиљаде и 250 динара. За три домаћинства која су претрпела штету од последица удара грома, што је потврђено извештајима комисија одобрена је симболична новчана накнада.
            На иницијативу Одељења за финансије и друштвене делатности Градско веће је усвојило закључке да се средства за подстицање  програма или недостајућа за финансирање програма удружења од јавног интереса за град  распоређују у складу са Законом о удружењима. Градска управа ће ће утврђивати активности које могу реализовати удружења за чије финансирање из буџета града има правних основа.Такве активности треба предвидети предлогом финансијског плана Градске управе, као дотације невладиним организацијама на основу чега ће се планирати и прилагођавати у складу са буџетским принципима. Распоред средстава одобрених за дотације невладиним организацијама одвијаће се на основу конкурса за финансирање програма које реализују удружења а који су од интереса за локалну самоуправу, закључено је на заседању Градског већа Лознице.

Вести
01.Март 2021.
Градоначелнику додељена ...
Поводом јубиларне 80. годишњице од од почетка ...
25.Фебруар 2021.
Једнаке могућности за све
Једнаке могућности за све
Представници града Лознице били су учесници ...
25.Фебруар 2021.
Плански развој месних ...
- Град Лозница посвећено и у континуитету ради на ...
25.Фебруар 2021.
Представљена студија ...
Представљена студија саобраћаја
Студија саобраћаја града Лознице, коју је ...
24.Фебруар 2021.
Министарка привреде Србије ...
- Министарка привреде, Анђелка Атанасковић, ...
24.Фебруар 2021.
Пријем за носиоце државних ...
Пријем за носиоце државних одличја
Градоначелник Лознице Видоје Петровић ...