Почетна
Програм за микро и мала предузећа, предузетнике и задруге 2022

Заседало Градско веће
На вест да је јуче у Србији проглашена епидемија због ширења новог вируса грипа Градско веће у Лозници, је са редовног заседања упутило поруку јавности да је у нашем граду ситуација под контролом што се може закључити из свакодневних контаката са епидемиолозима Здравственог центра. Епидемија у Србији је проглашена због опасности а не тренутног стања, речено је на Већу, уз препоруку да се у свакој ситуацији и на сваком месту, јавним предузећима и установама обрати већа пажња на хигијену. Цела прича око епидемије прати се и са окружног нивоа а Градска управа је спремна да реализује све превентивне мере, нарочито упутства која буду стизала из Министарства здравља.
            Веће је јуче разматрало информацију радне групе Града о све израженијој најезди паса луталица. Лозница је један од десет градова у Србији који је изградио азилиште али је бројност и агресивност паса и даље присутна.Јавно правобранилаштво је за десет месеци ове године закључило 88 поравнања по основу причињене штете од 2 милиона 860 хиљада динара и још 41 поравнање  од 577 хиљада динара са власницима домаћих животиња услед напада паса непознатих власника. Како ова појава не стагнира Градско веће је наложило радној групи да  интензивира активности ЗО-хигијенске службе и Комуналног предузећа ''Наш дом''.
           Градска влада на јучерашњем заседању дала је сагласност на регионални пројекат завршних радова хируршко-гинеколошког блока у Лозници који ће се финансирати из НИП-а.За реализацију је потребно три стотине милиона динара у наредне године од чега би Здравствени центар и локална самоуправа партиципирали са 20 одсто средстава. Прихваћен је и пројекат ''Нашег дома'' по којем ће град Лозница субвенционисати набавку опреме  за сепарацију комуналног отпада - жичаних контејнера за такозвану ''пет-амбалажу'' и мобилних  преси за балирање. Утврђена је месечна цена закупнина градских гаража у износу 2 хиљаде и 250 динара. За три домаћинства која су претрпела штету од последица удара грома, што је потврђено извештајима комисија одобрена је симболична новчана накнада.
            На иницијативу Одељења за финансије и друштвене делатности Градско веће је усвојило закључке да се средства за подстицање  програма или недостајућа за финансирање програма удружења од јавног интереса за град  распоређују у складу са Законом о удружењима. Градска управа ће ће утврђивати активности које могу реализовати удружења за чије финансирање из буџета града има правних основа.Такве активности треба предвидети предлогом финансијског плана Градске управе, као дотације невладиним организацијама на основу чега ће се планирати и прилагођавати у складу са буџетским принципима. Распоред средстава одобрених за дотације невладиним организацијама одвијаће се на основу конкурса за финансирање програма које реализују удружења а који су од интереса за локалну самоуправу, закључено је на заседању Градског већа Лознице.

Вести
07.Август 2022.
Дринска регата окупила велики ...
Овогодишња регата „Дрина је само једна", ...
03.Август 2022.
Све спремно за 16. Дринску ...
16. Дринска регата „Дрина је само једна", у ...
01.Август 2022.
Расписан јавни позив за ...
Јавни позив за учешће привредних субјеката у ...
27.Јул 2022.
Заседало Градско веће
На 61. седници Градског већа, одржаној данас, ...
26.Јул 2022.
Јавни позив за учешће у ...
Уколико те интересује тема самозапошљавања и ...
25.Јул 2022.
Вучић на спајању новог моста на ...
Председник Србије Александар Вучић ...