Početna
Ukidanje pečata

Zasedalo Gradsko veće

Sedam komisija na terenu


            Na današnjem zasedanju Gradskog veća saopštio je da je na proceni štete od poplave od jutros terenski angažovano sedam profesionalnih komisija Gradske uprave. Zajedno sa članovima Saveta mesnih zajednica obilaziće domaćinstva na ugroženom području. Stalnim prisustvom na terenu potvrđuje se da Loznica nije zaboravila ugrožene sugrađane ali bez pomoći Vlade Srbije i šire društvene zajednice  teško je i približno umanjiti probleme. Jutros je stigla pomoć Grada Beograda od dva miliona dinara, a prethodno i od Kladionica ''Mocart'' u iznosu od 25 hiljada dinara. Očekuje se da će do 24. decembra početi raspodela nafte za mesne zajednice koje su bile zaplovljene velikim talasom Drine.

O novom budžetu             

            Članovi Gradskog veća Loznice danas su razmatrali predlog odluke o budžetu grada za narednu godinu. Ocenjeno je, da je dosadašnje opredeljenje na ravnoteži prihoda i rashoda doprinelo stabilnoj raspodeli sredstava svim korisnicima. I pored skromnih prihoda Loznica ima maksimalna ulaganja u investiranju i svrstava se u manju grupu gradova i opština koji nisu zaduženi. Finansijska disciplina odražava karakter lokalne vlasti koja, svake godine deo budžetskih sredstava suficitno prenosi u novu kalendarsku godinu. Krajem decembra o predlogu odluke o novom budžetu izjasniće se odbornici Gradske skupštine.

Stimulacije i podsticaji           

            Nova odluka o formiranju Fonda za podsticaj obrazovanja učenika i studenata grada Loznice sa odgovarajućim finsijskim i drugim vidovima pomoći, prema oceni Gradskog veća podstiče rad i razvoj najuspešnijih osnovaca, srednjoškolaca i studenata prvog, drugog i trećeg stepena univerzitetskog školovanja. Tako je proširena lepeza finansijske podrške grada za dalje  nagrađivanje,  usavršavanje i umetničko stvaralaštvo mladih Lozničana.
            Uvažavajući ekonomska opredeljenja Vlade Srbije kada je reč o programima poslovanja javnih preduzeća i velike troškove na obezbeđivanju energenata na današnjem zasedanju Gradskog veća odobrena je korekcija cena lozničkoj ''Toplani'' za usluge koje pruža korisnicima stambenog i poslovnog prostora. Nova cena grejanja ovog distributera energije od 31. decembra biće uvećana  za 20 odsto, i dalje će biti među najnižim u Srbiji.
Vesti
08.Novembar 2019.
Rudnik jadarita velika razvojna ...
Na devetoj Međunarodnoj konferenciji o mineralnim ...
08.Novembar 2019.
Zasađena nova stabla u gradu u ...
U okviru projekta lozničke Kancelarije za mlade (KZM) ...
08.Novembar 2019.
JUBILEJ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: ...
Povodom obeležavanja osam vekova autokefalnosti ...
08.Novembar 2019.
PAŽLjIVKOVA PRAVILA ZA PRVAKE
Grad Loznica sprovodi niz mera kojima unapređuje ...
08.Novembar 2019.
IZ CENTRA ZA KULTURU „VUK ...
Na saborištu u Tršiću pokraj Crkve brvnare Svetog ...
07.Novembar 2019.
Naučno-obrazovno kulturni centar ...
Načelnik Školske uprave grada Beograda Dragan ...