Почетна
Укидање печата

Време кроји учинке
Температурни дијаграм у ЈКП Топлана показује да сви извори грејања функционишу без застоја, каже Милан Панић, директор овог комуналног предузећа, наводећи да уз даљински систем грејања из Вискозе енергија стиже и из локалних котларница Штира, Мода, К~3 и Бања Ковиљача. Природног гаса поново има довољно, једино се поставља питање плаћања које се реализује осам дана по добијању обрачуна из Србија~гаса. Мазута има на залихама од седам до десет дана али су нове набавке условљене авансним наплатама према Југопетролу.
            Лозничка Топлана у овом тренутку загрева 210 хиљада квадрата стамбеног и пословног простора за које корисници дугују око 70 милиона динара и то кроји текућу ликвидност предузећа, истиче Панић. Цена услуга овог дистрибутера је негде на средини лествице градова у Србији, око 54 динара за станове и 112 динара за пословне објекте по квадрату. Тешко може да подмири ликвидност Топлане и поред чињенице да је у минулој години коригована за 9,5 одсто навише. Када се зна да су енергенти били на слободном режиму формирања цена, да је гас у прошлој години поскупео два пута, логично се јавио диспаритет са ценама наших услуга, каже Милан Панић.
            –  Принуђени смо да од градске скупштине затражимо субвенције и поред чињенице да је Влада Србије дала инструкцију да се цена енергије може увећати за осам одсто, јер би за ликвидност Топлане требало садашње цене кориговати за 36 одсто, што би додатно увећало рачуне грађана, закључује Панић.
            Можда је у овом тренутку за Топлану много боља вест да је Лозница од 5. фебруара поново најтоплији град у Србији, са дневним температурама изнад 20 степени.

Вести
04.Децембар 2019.
Велика подршка међуопштинској ...
У оквиру промоције пројекта ,,Успостављање ...
03.Децембар 2019.
Попуњени капацитети у Центру ...
Попуњени капацитети у Центру изврсности у Тршићу резултат су тимског рада
Више од 150 директора школа из из Кикинде, ...
29.Новембар 2019.
Научно-образовно културни ...
Директори школа из Новог Сада, Кикинде, ...
28.Новембар 2019.
У току јавни увид у пројекат ...
Јавни увид у Нацрт Просторног плана подручја ...
27.Новембар 2019.
Министар Вулин у Лозници: ...
Министар одбране Александар Вулин обишао је ...
26.Новембар 2019.
Развој задругарства и привреде ...
Развој задругарства и привреде на селу има подршку града Лознице
Град Лозница подржао је пчеларску задругу ...