Почетна
Програм за микро и мала предузећа, предузетнике и задруге 2022

Време кроји учинке
Температурни дијаграм у ЈКП Топлана показује да сви извори грејања функционишу без застоја, каже Милан Панић, директор овог комуналног предузећа, наводећи да уз даљински систем грејања из Вискозе енергија стиже и из локалних котларница Штира, Мода, К~3 и Бања Ковиљача. Природног гаса поново има довољно, једино се поставља питање плаћања које се реализује осам дана по добијању обрачуна из Србија~гаса. Мазута има на залихама од седам до десет дана али су нове набавке условљене авансним наплатама према Југопетролу.
            Лозничка Топлана у овом тренутку загрева 210 хиљада квадрата стамбеног и пословног простора за које корисници дугују око 70 милиона динара и то кроји текућу ликвидност предузећа, истиче Панић. Цена услуга овог дистрибутера је негде на средини лествице градова у Србији, око 54 динара за станове и 112 динара за пословне објекте по квадрату. Тешко може да подмири ликвидност Топлане и поред чињенице да је у минулој години коригована за 9,5 одсто навише. Када се зна да су енергенти били на слободном режиму формирања цена, да је гас у прошлој години поскупео два пута, логично се јавио диспаритет са ценама наших услуга, каже Милан Панић.
            –  Принуђени смо да од градске скупштине затражимо субвенције и поред чињенице да је Влада Србије дала инструкцију да се цена енергије може увећати за осам одсто, јер би за ликвидност Топлане требало садашње цене кориговати за 36 одсто, што би додатно увећало рачуне грађана, закључује Панић.
            Можда је у овом тренутку за Топлану много боља вест да је Лозница од 5. фебруара поново најтоплији град у Србији, са дневним температурама изнад 20 степени.

Вести
07.Август 2022.
Дринска регата окупила велики ...
Овогодишња регата „Дрина је само једна", ...
03.Август 2022.
Све спремно за 16. Дринску ...
16. Дринска регата „Дрина је само једна", у ...
01.Август 2022.
Расписан јавни позив за ...
Јавни позив за учешће привредних субјеката у ...
27.Јул 2022.
Заседало Градско веће
На 61. седници Градског већа, одржаној данас, ...
26.Јул 2022.
Јавни позив за учешће у ...
Уколико те интересује тема самозапошљавања и ...
25.Јул 2022.
Вучић на спајању новог моста на ...
Председник Србије Александар Вучић ...