Početna
Program za mikro i mala preduzeća, preduzetnike i zadruge 2022

Uznošenje krsta na crkvu
Uoči gradske slave Spasovdana kupola Crkve Vaznesenja Gospodnjeg krunisana je  velikim pozlaćenim krstom, težine sedamsto kilograma, koji je posle ovogodišnjeg Vaskrsa osveštao vladika Lavrentije, episkop šabački. Krst visine pet metara postavljen je uz podršku specijalizovane helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Poput onoga koji je podizan nad stenovitim krasom Soko Grada u Azbukovici. Činu podizanja krsta na hram Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru prisustvovao je veći broj vernika i radoznalih građana koji su taj trenutak između 9 i 10 časova 27. maja ovekovečili kamerama i foto-aparatima. Među njima bili su čelnici grada Loznice, Gradskog veća,odbornici Gradske skupštine. Po rečima protojereja stavrofora Milana Aleksića, pozlaćeni krst se savršeno utapa u boju kupole koja je pokrivena najboljim materijalom žute boje za koji je valjalo izdvojiti velika sredstva.
            - Neka prelepe melodije crkvenih zvona simbolizuju sazvučje naših napora za sveopšte dobro građana ovog kraja, izjavio je član Gradskog veća Ljubinko Đokić, neposredno posle spuštanja iz vazduha krsta na kupolu. Pilot helikoptera je uprkos vetru pribrano obavio zadatak jer je trebalo stopu krsta ''usaditi'' u četvrtku koja određuje istočnik bogomolje.
            Kupola nove crkve sada je prepoznatljiva i uočljiva sa svih strana, naročito iz pravca Cera i sa druge obale Drine - iz majevičkih sela, do kojih odnedavno sve jasnije dopire i kvalitetan zvuk  novog zvonika Crkve Vaznesenja Gospodnjeg. Crkva je neimarsko delo idejnog projekta lozničkog arhitekte Vidoja Pavlovića.

Vesti
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...
26.Jul 2022.
Javni poziv za učešće u ...
Ukoliko te interesuje tema samozapošljavanja i ...
25.Jul 2022.
Vučić na spajanju novog mosta na ...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ...