Početna
PLAN RAZVOJA GRADA LOZNICE ZA PERIOD OD  2024 - 2030. GODINE

Usvojen budžet Loznice za 2010. godinu
Gradska skupština usvojila je Odluku o budžetu za narednu kalendarsku godinu. Sredstva od milijardu 382 miliona i 400 hiljada dinara najvećim delom namirivaće se prihodima a što je vrlo bitno grad u 2010. godinu ulazi bez kreditne zaduženosti pri čemu nema dospelih obaveza. U novi budžetski okvir biće preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina od oko 95 miliona dinara što nije mali iznos u vremenu kada je štedljivost svake vlasti na ispitu.
            - Predlog odluke o budžetu koji se našao pred odbornicima je instrument za realizaciju dalje politike koja je u ekonomski kriznoj 2009. godini uspešno odolevala svim iskušenjima a novi budžet za 2010. predstavlja projekciju opšteg dobra za sve građane Loznice i u službi je održivog razvoja grada, istakao je Miroslav Mitrović, rukovodilac Odeljenja za finansije i društvene delatnosti.
            - Loznica je transfernim sredstvima iz vladinih ministarstava finansija i za NIP dobijala bolju podršku od susednih opština. To nisu dovoljno sagledali opozicioni prvaci u kritičkim osvrtima tokom debate u gradskoj skupštini  verovatno u želji da obezvrede rad lokalne vlasti, izjavio je zamenik gradonačelnika Loznice Petar Ekmeščić. On je demantovao i podatak iznet iza skupštinske govornice da je do sada u Loznici izdato samo stotinak biometrijskih pasoša, a prava informacija se vrti oko brojke veće od  deset hiljada. Ekmeščić je podsetio u navodima oko realizacije budžetskih  sredstava da su duž puta Loznica - Zajača prošle godine izgrađena dva mosta sa prilazima i da će naredne godine na ovom potezu biti podignuta još tri. Zamenik gradonačelnika  je podsetio da je ''Farmakom'' u Zajači počeo da primenjuje tečni kiseonik kao sredstvo za sagorevanje što smanjuje azotna isparenja.
            - Pare iz Loznice više ne odlaze bespovratno nego se već nekoliko  godina novac priliva u Loznicu, bile su reči gradonačelnika Vidoja Petrovića u svodnoj besedi o budžetu.
            - Drago mi je što Loznica nije ispod višedecenijskog šinjela Šapca i Valjeva. Danas su ovi gradovi dobri susedi jer naša sredina i fizički i institucionalno postaje grad, naveo je gradonačelnik  uz podsećanje da Loznica dobija pozitivan  imidž u zemlji i još bolji  glas u inostranstvu.
            - Naš grad sigurno postaje model za merenje uspešnosti rada i života lokalnih zajednica. Ova skupštinska većina doprinela je da se realizuju dobra dela  koja će budućnost najbolje umeti da ceni. Simbolizujući jedinstvo političkog koncepta doprineli smo da se Loznica izvuče iz začelja od deset devastiranih opština u Srbiji i postane srednjerazvijeni grad, isticao je gradonačelnik Vidoje Petrović.
            - Ne smemo zbunjivati investitore ako želimo da Loznica postane generator daljeg razvoja, moramo podizati kapacitete Gradske uprave i javnog sektora, istrajati u konkursima za nove projekte koji omogućavaju veća bespovratna sredstva. Politika kontinuiteta i uspešnosti sada nam otvara mogućnost da se ambiciozno zalažemo da Loznica kao liderski grad u Zapadnoj Srbiji institucionalno ojača  i do podrinskog okružnog centra, zaključuje gradonačelnik Loznice.
            -  Svaki dinar u novom budžetu je pažljivo projektovan i zato sam optimista, istakao je u zapažanjima predsednik Gradske skupštine Jovan Todorović. Nijedna od važnijih funkcija budžeta nije zanovljena u manjem iznosu od prethodnog a svako zaduživanje se pažljivo meri potrebama i u manjem iznosu. Ako je turizam komparativna prednost za zapošljavanje onda moramo imati prohodan pravac od Banje Koviljače do  Gučeva, što je doprinos ravnomernosti regionalnog razvoja. Po Todorovićevim rečima tu su i pitanja boljeg vodosnabdevanja u 15 mesnih zajednica, daljeg asfaltiranja puteva ka Zajači, Krupnju, veće investiranje za podizanje balon-sale za fiskulturu na Lagatoru... Ima i nešto što se ne nalazi u budžetu ali ima svoju perspektivu, zašto da ne u pruga od Loznice ka Valjevu, gde bi se uposlila veća građevinska operativa sa ovog područja. Zapadna Srbija će prema Ustavu biti jedan od sedam regiona Srbije i zato će prva tačka dnevnog reda naredne skupštine 30. decembra biti pokretanje inicijative da grad Loznica bude centar Podrinskog okruga sa opštinama Mali Zvornik, Krupanj i Ljubovija, rekao je predsednik Gradske skupštine Jovan Todorović.

Vesti
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...
26.Jul 2022.
Javni poziv za učešće u ...
Ukoliko te interesuje tema samozapošljavanja i ...
25.Jul 2022.
Vučić na spajanju novog mosta na ...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ...