Почетна
ПЛАН РАЗВОЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ ЗА ПЕРИОД ОД  2024 - 2030. ГОДИНЕ

У сусрет 75. Вуковом сабору
Центар за културу ''Вук Караџић'' и град Лозница организатори су јубиларног 75. Вуковог сабора, културне манифестације која има најдуже трајање у Републици Србији. Поред дуге традиције ово је и једина културна манифестацијуа која је посвећена стваралаштву Вука Стефановића Караџића.
            Свечано отварање овогодишњег Вуковог сабора биће одржано у понедељак, 14. септембра у 20 часова у Вуковом дому културе. Програм у целини изводе студенти Института за славистику Универзитета у Бечу који ће у музичко-сценском наступу приказати живот Срба у Бечу, од Доситеја и Вука до Милутина Миланковића и Станислава Винавера. Програм је ауторско залагање професорке Гордане Илић Марковић са Универзитета у Бечу. У уторак од 19 и 30 часова  испред Вуковог дома културе биће постављена изложба под називом ''Вуку, народ српски'' коју ће отворити доцент Филофофског факултета у Београду доктор Арсен Ђуровић а од 20 часова почиње музичко-сценски програм у извођењу КУД-а ''КАРАЏИЋ''. Среда је резервисана за представљање издавачке делатности Вукове задужбине за 2009. под називом ''Даница за младе'' у Гимназији са почетком у 18 часова. У Музеју Јадра исте вечери од 20 часова планирана је изложба ''У рукавицама'' Етнографског музеја у Београду ауторке Вјере Медић коју отвара Весна  Маријановић. У Тршићу, у четвртак у подне, почиње округли сто ''Разговор о авангарди, зенитизму и њиховом зрачењу''. Вуков дом је од 20 часова домаћин позоришне представе ''Кир Јања'' у извођењу Народног позоришта из Београда. У петак вече од 19 часова и 30 минута у галерији ''Мина Караџић'' отвара се изложба Народне библиотеке Србије ''Романо Лил'', посвећена ромској писаној култури, потом је књижевно вече Ромске новије књижевности а у 20 часова и концерт музике Рома са наступом групе ''Ођила''.
            ''Мит и стварност'' је назив суботње предсаборске вечери која почиње у 19 часова наступом гуслара у Вуковом дому а завршава концертом хора Епархије Сремске ''Свети Николај''. Централна свечаност је у недељу у Тршићу а претходи  јој у Вуковој спомен школи изложба ''Задужбине и задужбинарство у традицији српског народа, Гордане Гордић. Фанфаре ће у 12 часова означити почетак  свечаности на саборишту. Химну Вуку Стевана Мокрањца извешће Градски мешовити хор Центра за културу, после чега ће поздравну реч имати градоначелник Лознице Видоје Петровић а саборску беседу Зоран Хамовић, специјални саветник министра за културу. Песму Лазе Костића ''Санта Мариа дела Салуте'' која је настала пре тачно сто година говориће на обновљеној позорници саборишта у Тршићу драмски уметник Петар Краљ. Уследиће концерт националног ансамбла ''Коло''.
            Покровитељ 75.Вуковог сабора у Тршићу је Министарство културе, генерални спонзор Компанија ''Дунав осигурање'', више јавних предузећа и установа.

Вести
12.Август 2022.
Дан младих у Лозници – ...
Канцеларија за младе Лозница у ...
07.Август 2022.
Дринска регата окупила велики ...
Овогодишња регата „Дрина је само једна", ...
03.Август 2022.
Све спремно за 16. Дринску ...
16. Дринска регата „Дрина је само једна", у ...
01.Август 2022.
Расписан јавни позив за ...
Јавни позив за учешће привредних субјеката у ...
27.Јул 2022.
Заседало Градско веће
На 61. седници Градског већа, одржаној данас, ...
26.Јул 2022.
Јавни позив за учешће у ...
Уколико те интересује тема самозапошљавања и ...