Početna
PLAN RAZVOJA GRADA LOZNICE ZA PERIOD OD  2024 - 2030. GODINE

Svakodnevna briga o deci
Obeležavanje 26. juna svetskog dana borbe protiv narkomanije, krijumčarenja i zloupotreba droga ispred Vukovog doma kulture u Loznici prvi put je dobilo status manifestacije u koju su višeslojno bili uključeni mladi, njihovi roditelji, gradonačelnik Loznice, Gradska uprava i Gradsko veće, zdravstveni centar, udruženja građana ''Iskra'', ''Iskrice'', ''Dance for life'' i Crveni krst Loznice. Svemu je prethodio projekat ''Škola bez droge'' koji je inicirao   gradonačelnik Loznice sa direktorima  škola i zdravstvenog centra u koji se stručno i edukativno uključio beogradski centar ''YU Dipro'' zahvaljujući čijem angažmanu je u 20 beogradskih škola prisustvo narkotika u ''pilot'' fazi smanjeno za 10 odsto.
            Celodnevnom programu na lozničkom šetalištu prisustvovao je veći broj građana, među njima gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i član Gradskog Veća Ljubinko Đokić kao i brojni zdravstveni radnici koji su delili propagandni materijal.
            -  Svakodnevna briga o deci podrazumeva akciju na planu suzbijanja ove devijacije u koju se grad Loznica, pored ove manifestacije uključuje  postavljanjem celodnevnog video nadzora na širem prostoru parka  kojem gravitiraju četiri gradske srednje škole. Pored skupštinskih tela i organa - Saveta za borbu protiv bolseti zavisnosti, ovu inicijativu podržava ju Parlamentarna unija srednjoškolaca, školski pedagozi, poslenici zdravstva i nevladinog sektora, izjavio je gradonačelnik Vidoje Petrović. Nama je potrebna budućnost koja je rasterećena ovim anomalijama a ona je izvesna ukoliko se mladi ljudi u njoj bezbedno i kreativno potvrđuju, rekao je loznički gradonačelnik. On je korisnom ocenio podršku aktiva direktora, nastavničkih veća i roditelja u realizaciji projekta ''Škola bez droge'' zasnovanom na stručnoj detekciji i sistematskom radu koji ne narušava prava dece i omladine u željama da se  iskorene bolesti zavisnosti.
            Istovremeno, u Zdravstvenom centru je održana tribina posvećena ovoj problematici pod nazivom ''Tući ili lečiti, osnovni tretmani zavisnika od droga'' na kojoj je pored velikog pregalačkog angažmana doktora Nade Đurić i Milana Galonića, učešće imala  doktorka Snežana Alčaz, iz Drajzerovog zavoda u Beogradu. Scenskoj popularizaciji zdravog stila života doprineli su programi Kancelarije za mlade u Loznici, u kojem su, pored ostalih nastupile i mažoretkinje iz Banje Koviljače.

Vesti
17.Avgust 2022.
Javni poziv za dodelu bespovratnih ...
Šest miliona mladim porodicama za ...
12.Avgust 2022.
Dan mladih u Loznici – ...
Kancelarija za mlade Loznica u ...
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...