Početna
PLAN RAZVOJA GRADA LOZNICE ZA PERIOD OD  2024 - 2030. GODINE

Rekonstrukcija scene Vukovog doma
Nadica Momirov, državni sekretar u Ministarstvu kulture, danas je posetila Loznicu i tom prilikom je u prostorijama Gradske uprave održana i konferencija za novinare na kojoj su učestvovali: Gradonačelnik Loznice - Vidoje Petrović, narodni poslanik - Miroslava Pejica i direktor Centra za kulturu - Dajana Đedović.
            Dajana Đedović je prisutne podsetila da je u oblasti kulture mnogo toga urađeno u predhodnoj godini zahvaljujući pre svega dobroj saradnji i razumevanju gradskih vlasti i Ministarstva kulture. Ona je podsetila da je u predhodnoj godini rekunstruisana Vukova kuća u Tršiću kao i ceo kompleks, vajati na saborištu, urađen je i novi krov na Muzeju Jadra kao i novi depoi za odlaganje predmeta, ističući da su pri samom kraju ove kalendarske godine obezbeđena i sredstva za prvu fazu radova na adaptaciji, opremanju i modernizaciji scene Vukovog doma kulture u iznosu od 9,5 miliona dinara.
            Državni sekretar u Ministarstvu kulture - Nadica Momirov, istakla je da su sredstva obezbeđena iz redovnih izvora finansiranja ministarstva, a da će se za ostale faze radova tražiti i drugi izvori finansiranja poput Nacionalnog investicionog plana i evropskih fondova (ukoliko budu dostupni), ističući da se ministarstvo kulture trudi da podrži sve inicijative koje dolaze od strane lokalnih samouprava, ali je potrebno da ih ima što više i da su izražene kroz konkretne projekte. Ona je istakla da se podrška ministarsva lozničkom Centru za kulturu poklapa sa inicijativom da se vrhunska kulturna dešavanja prošire i van Beograda.
            Narodni poslanik - Miroslava Pejica je još jednom istakla odličnu saradnju čelnih ljudi Grada Loznica sa gotovo svim ministarstvima, gde je Loznica prepoznata kao ozbiljan partner koji ima jasnu strategiju razvoja.
            Gradonačelnik Loznice - Vidoje Petrović je izrazio svoje zadovoljstvo što Loznica dobijeni status grada opravdava kroz institucionalne oblike, ali i konkretne projekte koji će je svrstati u svojevrstan centar Zapadne Srbije, ne samo u ekonomskom, već i u kulturnom i svakom drugom segmentu života.
            Procenjuje se da će projekat adaptacije, opremanja i modernizacije scene Vukovog doma kulture koštati blizu 60 miliona dinara, a da će prva faza radova biti završena do početka maja, odnosno Đačkog Vukovog sabora.

Vesti
07.Avgust 2022.
Drinska regata okupila veliki broj ...
Ovogodišnja regata „Drina je samo jedna", koju ...
03.Avgust 2022.
Sve spremno za 16. Drinsku regatu
16. Drinska regata „Drina je samo jedna", u ...
01.Avgust 2022.
Raspisan javni poziv za privredne ...
Javni poziv za učešće privrednih subjekata u ...
27.Jul 2022.
Zasedalo Gradsko veće
Na 61. sednici Gradskog veća, održanoj danas, ...
26.Jul 2022.
Javni poziv za učešće u ...
Ukoliko te interesuje tema samozapošljavanja i ...
25.Jul 2022.
Vučić na spajanju novog mosta na ...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ...