Početna
Ukidanje pečata

Razvoj bez kredita
Ton prvoj ovogodišnjoj debati u Skupštini Grada Loznice dale su diskusije povodom usvajanja novih programa rada 16 javnih preduzeća i ustanova. Dijalog vladajuće većine i odbornika opozicionih stranaka protekao je u konstruktivnoj atmosferi koja je koristan putokaz za dalje aktivnosti javnog sektora. Sa svoje strane tome je doprineo svojevrsni ekspoze gradonačelnika Loznice, Vidoja Petrovića koji je u skupštini izneo viđenja oko nepoznanica na koje su, istina sporadično, ukazivali pojedini odbornici. 
            - Usvajanje programa rada bilo kog javnog preduzeća je logičan nastavak realizacije odluke o budžetu za 2010.godinu a to je politika kontinuiteta stabilnog rada lokalne samouprave, naveo je Vidoje Petrović. Pri donošenju odluke o budžetu krajem prošle godine gradski parlament je usvojio projekcije koje su srazmerne realnom budžetskom stanju a rukovodstvo grada je vrlo aktivnom politikom prema Vladi Srbije i određenim ministarstvima obezbedilo finansijsku podršku za realizaciju  nekoliko kapitalnih projekata koji su u širem interesu građana.Radi se o sredstvima od 300 miliona dinara. Gradonačelnik Petrović je podsetio da grad Loznica u ovom trenutku ima i podršku KFV - programa za vodosnabdevanje nemačke Razvojne banke od 5,9 miliona evra od čega je 40 odsto bespovratnih sredstava ili cirka 2,4 miliona. To praktično znači da Loznica u ovoj godini ima preko 500 miliona dinara bespovratnih sredstava za aktivnosti i projekte kojima bi valjalo dati prioritet. To  ne znači, kaže Petrović, da se ovim sredstvima ne mogu finansirati i drugi projekti o kojima su iza skupštinske govornice dobro govorili i lokalnoj javnosti ukazivali odbornici.
            - Vrlo je važno da svi dobro znamo da ovaj grad i lokalna samouprava sa današnjim danom nisu kreditno zadužili građane ni sa jednim dinarom. Sve što planiramo  radimo bez kredita i hipoteka , ostavljamo čiste račune za sve posle nas i to u teškom vremenu treba da ohrabri građane Loznice,  rekao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović. On je isticao da je ciklus kapitalnih projekata odskočna osnova za privrednu inicijativu, kako bi se sačuvala postojeća ali i otvorila nova radna mesta u Loznici a da je tako upućuje na zaključak podrška iz NIP-a za projekte iz oblasti putne, ekonomske i komunalne infrastrukture. Dajući viđenje oko ovogodišnjih programa rada javnih preduzeća i ustanova gradonačelnik je rekao da ''javni sektor mora još efikasnije i šire preuzimati odgovornost nad obavezama koje je prihvatio od lokalnog parlamenta.
           
- I pitanje je za sve nas, kaže, da li će oni u potpunosti programe koje usvajamo uspeti da realizuju. Naše je da obezbeđujemo uslove a to su  izvori finansiranja a na njima da shodno vremenu i prilikama domaćinski, racionalno i efikasno realizuju programe koje je usvojila skupština.
            - Svi koji tako misle i postupaju imaju moju podršku, kao i izvršne i predstavničke, skupštinske vlasti Loznice,
bio je kategoričan gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović. Skupštinski ekspoze koji je najvećim delom bio posvećen javnom sektoru zaključio je rečima  da ako bi trebalo da odslika rad i aktivnosti javnog preduzeća ''Grad'' u najkraćem bi glasilo -  ''Sve što je započeto mora se završiti a poslovi na urbanom gradskom jezgru će se nastaviti. Jako je važno što ćemo intezivirati aktivnosti na seoskom području Loznice.U tome očekujemo podršku odbornika i saveta mesnih zajednica, moramo biti svi zajedno bez obzira da li je neko predstavnik vlasti ili opozicije, jer svi smo odgovorni pred građanima a vlast najviše, zaključio je gradonačelnik Vidoje Petrović.

Vesti
31.Jul 2020.
Poslovanje kompanije "Rio Tinto" ...
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala ...
30.Jul 2020.
Gradonačelnik Loznice čestitao ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović čestitao je ...
29.Jul 2020.
Odloženo Ilindansko saborovanje
Одложено Илинданско саборовање
Zbog epidemije virusa „Kovid 19" i ...
13.Jul 2020.
Proglašena vanredna situacija u ...
Na sednici Gradskog štaba za vanredne siutacije ...
07.Jul 2020.
Preporuka Gradskog štaba za ...
Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od ...
03.Jul 2020.
Park iza „Sokolane“ dobija ...
Radovi na izgradnji sportskog terena u parku iza ...