Почетна
ПЛАН РАЗВОЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ ЗА ПЕРИОД ОД  2024 - 2030. ГОДИНЕ

Развој без кредита
Тон првој овогодишњој дебати у Скупштини Града Лознице дале су дискусије поводом усвајања нових програма рада 16 јавних предузећа и установа. Дијалог владајуће већине и одборника опозиционих странака протекао је у конструктивној атмосфери која је користан путоказ за даље активности јавног сектора. Са своје стране томе је допринео својеврсни експозе градоначелника Лознице, Видоја Петровића који је у скупштини изнео виђења око непознаница на које су, истина спорадично, указивали поједини одборници. 
            - Усвајање програма рада било ког јавног предузећа је логичан наставак реализације одлуке о буџету за 2010.годину а то је политика континуитета стабилног рада локалне самоуправе, навео је Видоје Петровић. При доношењу одлуке о буџету крајем прошле године градски парламент је усвојио пројекције које су сразмерне реалном буџетском стању а руководство града је врло активном политиком према Влади Србије и одређеним министарствима обезбедило финансијску подршку за реализацију  неколико капиталних пројеката који су у ширем интересу грађана.Ради се о средствима од 300 милиона динара. Градоначелник Петровић је подсетио да град Лозница у овом тренутку има и подршку КФВ - програма за водоснабдевање немачке Развојне банке од 5,9 милиона евра од чега је 40 одсто бесповратних средстава или цирка 2,4 милиона. То практично значи да Лозница у овој години има преко 500 милиона динара бесповратних средстава за активности и пројекте којима би ваљало дати приоритет. То  не значи, каже Петровић, да се овим средствима не могу финансирати и други пројекти о којима су иза скупштинске говорнице добро говорили и локалној јавности указивали одборници.
            - Врло је важно да сви добро знамо да овај град и локална самоуправа са данашњим даном нису кредитно задужили грађане ни са једним динаром. Све што планирамо  радимо без кредита и хипотека , остављамо чисте рачуне за све после нас и то у тешком времену треба да охрабри грађане Лознице,  рекао је градоначелник Лознице Видоје Петровић. Он је истицао да је циклус капиталних пројеката одскочна основа за привредну иницијативу, како би се сачувала постојећа али и отворила нова радна места у Лозници а да је тако упућује на закључак подршка из НИП-а за пројекте из области путне, економске и комуналне инфраструктуре. Дајући виђење око овогодишњих програма рада јавних предузећа и установа градоначелник је рекао да ''јавни сектор мора још ефикасније и шире преузимати одговорност над обавезама које је прихватио од локалног парламента.
           
- И питање је за све нас, каже, да ли ће они у потпуности програме које усвајамо успети да реализују. Наше је да обезбеђујемо услове а то су  извори финансирања а на њима да сходно времену и приликама домаћински, рационално и ефикасно реализују програме које је усвојила скупштина.
            - Сви који тако мисле и поступају имају моју подршку, као и извршне и представничке, скупштинске власти Лознице,
био је категоричан градоначелник Лознице Видоје Петровић. Скупштински експозе који је највећим делом био посвећен јавном сектору закључио је речима  да ако би требало да одслика рад и активности јавног предузећа ''Град'' у најкраћем би гласило -  ''Све што је започето мора се завршити а послови на урбаном градском језгру ће се наставити. Јако је важно што ћемо интезивирати активности на сеоском подручју Лознице.У томе очекујемо подршку одборника и савета месних заједница, морамо бити сви заједно без обзира да ли је неко представник власти или опозиције, јер сви смо одговорни пред грађанима а власт највише, закључио је градоначелник Видоје Петровић.

Вести
07.Август 2022.
Дринска регата окупила велики ...
Овогодишња регата „Дрина је само једна", ...
03.Август 2022.
Све спремно за 16. Дринску ...
16. Дринска регата „Дрина је само једна", у ...
01.Август 2022.
Расписан јавни позив за ...
Јавни позив за учешће привредних субјеката у ...
27.Јул 2022.
Заседало Градско веће
На 61. седници Градског већа, одржаној данас, ...
26.Јул 2022.
Јавни позив за учешће у ...
Уколико те интересује тема самозапошљавања и ...
25.Јул 2022.
Вучић на спајању новог моста на ...
Председник Србије Александар Вучић ...